Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jen Green Claire McElfatrick

Čudesno drveće

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Merima Nikočević Ibrahimpašić
  • Ilustracije: Claire McElfatrick
  • 04/2020.
  • 80 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532574388
  • Cijena: 135.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Jeste li znali da se stabla brinu jedno o drugome i da je cijela šuma povezana? Od najvišeg lista u krošnji, pa dolje duboko u zemlji do razgranate mreže korijenja, svaki dio ima važnu ulogu za rast stabla, ali i za cijelu šumu i okoliš u kojem raste.

Knjiga "Čudesno drveće" Claire McElfatrick i Jen Green odvest će djecu, ali i odrasle istraživače na poučno i lijepo putovanje – otkrit će kako drveće međusobno komunicira, kako održavaju svoju mrežu, bilježe prošlost i pripremaju se za budućnost osiguravajući si opstanak; upoznat će razne vrste drveća iz svih dijelova svijeta, kao i životinje koje u njima nalaze dom; saznati kako ljudi zagađenjem i siječom šuma ugrožavaju njihov opstanak. 

Prekrasno i precizno ilustrirana, krcata zanimljivim podacima ova će vas knjiga povesti na druženje s predivnim i važnim divovima s kojima se možemo sprijateljiti i čuvati ih, kao što oni čuvaju nas. U knjizi ćete pronaći čak i upute kako posaditi vlastito stablo!

Jen Green je spisateljica i urednica, uglavnom specijalizarana za teme s područja geografije, povijesti, prirode i okoliša i društvenih pitanja. Također piše o znanosti, ljudskom tijelu, opstanku, umjetnosti i umjetnicima. Doktorirala je na University of Sussex in 1982., a nakon što je 15 godina radila u izdavaštvu, potpuno se posvetila pisanju. Napisala je više od 250 knjiga, uglavnom za djecu u dobi između 5-15 godina.

Claire McElfatrick je slobodna umjetnica. Prije nego je počela raditi na dječjim knjigama, ilustrirala je čestitke. Njezini ručno nacrtani crteži i kolaži korišteni kao ilustracije u ovoj knjizi nadahnuti su njezinim domom smještenim u ruralnoj Engleskoj.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –