Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ichiro Kishimi Fumitake Koga

Imati hrabrosti biti sretan : Istinsko zadovoljstvo je u tvojoj moći

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Matija Pospiš
  • 06/2020.
  • 280 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574463
  • Cijena: 17.92 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon uspješnice "Imati hrabrosti ne svidjeti se drugima" njezini autori odlučili su se ponovno pozabaviti idejama austrijskog psihologa Alfreda Adlera. Napisana u formi sokratskog dijaloga između filozofa i mladića, ova knjiga govori o važnim temama poput sreće, poštovanja, prijateljstva, ljubavi i vjere u druge. Adlerova individualna psihologija tvrdi da se ljudi mogu promijeniti i pronaći sreću bez obzira na životne okolnosti, da možemo živjeti bez potvrde drugih, kao i da nas naša prošlost ne određuje. No kušnje svakodnevice često nas mogu navesti da u to počnemo sumnjati.

Autori nas podsjećaju da je svijet, a time i sam život, unatoč svemu jednostavan. Iako nam se to ponekad čini nemogućim, ova nas knjiga uči da trebamo imati hrabrosti biti sretni jer ćemo tako moći voljeti, iznova izabrati svoj život i steći pravu samodostatnost.

Radnja ove knjige odvija se tri godine nakon prvog susreta mladića i filozofa. Mladić, koji je u namjeri da primijeni Adlerove ideje u praksi postao učitelj, ponovno dolazi u posjet filozofu. "Adlerovska psihologija svodi se na isprazne teorije. Pokušavate Adlerovim idejama dovesti mlade ljude u napast i iskvariti ih. Moram se osloboditi takvih opasnih ideja." Tako zbori mladić.

Kako bismo trebali kročiti putem sreće koji nam je otkriven u prethodnoj knjizi? Je li Adlerovo učenje, koje zvuči kao puki idealizam, uistinu primjenjiva filozofija? I koja je bila najveća odluka koju je Adler donio u svom životu?

"Imati hrabrosti biti sretan" drugi je i posljednji dio serijala u kojem se istražuju bit Alfreda Adlera i njegove psihologije hrabrosti. Otkrijete kakva je uistinu ta hrabrost koja nam je potrebna.

Ichiro Kishimi rođen je u Kyotu 1956. gdje i danas živi. Još od srednje škole želio je postati filozof, a 1989. u okviru specijalizacije za klasičnu zapadnjačku filozofiju s naglaskom na Platona, istraživao je i podrobno Adlerov rad. Danas piše i predaje o toj temi te se bavi savjetovanjem u okviru psihijatarskih klinika kao certificirani savjetnik Japanskog društva za adlerovsku psihologiju.

Također je na japanski preveo nekoliko djela Alfreda Adlera i cijenjeni je autor mnogih knjiga među kojima se ističe Adora Shinrigaku Nyumon (Uvod u adlerovsku psihologiju).

Fumitake Koga je nagrađivani profesionalni pisac, rođen 1973. Napisao je brojne uspješnice o poslovanju te raznim drugim publicističkim temama. S adlerovskom se psihologijom susreo u kasnim dvadesetim godinama i oduševio se njezinom primjenjivom mudrošću. Koga je često putovao u Kyoto kako bi razgovarao s Ichirom Kishimijem, te dobio uvid u samu srž adlerovske psihologije. Pritom je vodio bilješke u klasičnoj formi dijaloga, metodi preuzetoj iz grčke filozofije, što je postalo predložak za ovu knjigu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –