Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Charlie Mackesy

Dječak, krtica, lisica i konj

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Edo Popović
  • Ilustracije: Charlie Mackesy
  • 11/2020.
  • 128 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532574555
  • Cijena: 20.57 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Moderna basna za sve uzraste, knjiga "Dječak, krtica, lisica i konj", pokušava naći odgovore na univerzalna pitanja u stotinjak divnih crteža cijenjenog britanskog ilustratora Charleya Mackesyja. Svojim blagim, poetičnim tekstom i rapsodijom crnog tuša i pomno odabranih detalja u boji, ova jedinstvena knjiga nudi inspiraciju i nadu u nesigurnim vremenima.

Ovo je priča koja govori o prijateljstvu jednog znatiželjnog dječaka, jedne pohlepne krtice pune života, jedne lisice koju je život učinio opreznom i jednog mudrog, nježnog konja. Četvero prijatelja istražuje svijet. Postavlja si pitanja. Prolazi kroz oluje. Uče voljeti.

Razgovori između dječaka, krtice, lisice i konja nadahnuli su roditelje kao i bake i djedove, utješili djecu, podigli duh ljudima koji su usamljeni ili tuguju. Četvoro nezaboravnih likova riječima punim nade podsjećaju nas da nismo sami i hrabre da nastavimo živjeti punim plućima i kada postane teško.


Moja je želja da ova knjiga pomogne ljudima živjeti hrabrije, istinitije i s puno više ljubavi prema sebi i drugima.
Charlie Mackesy

Umjetnik Charlie Mackesy radio je kao crtač stripova za The Spectator te kao ilustrator knjiga za Oxford University Press. Surađivao je s Richardom Curtisom za Comic Relief te s Nelsonom Mandelom na projektu litografije „The Unity Series“.

Kao likovni umjetnik imao je izložbe slika u Londonu i New Yorku, a njegove brončane skulpture izložene su na javnim mjestima u Londonu. Prvu izložbu posvećenu dječaku, krtici, lisici i konju imao je u studenom 2018. godine u Londonu. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –