Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean Hanff Korelitz

Slom

  • Nakladnik: Indigo knjiga
  • Prijevod: Ervin Felić
  • 12/2020.
  • 506 str., meki uvez
  • ISBN 9789538318047
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Grace Reinhart Sachs psihoterapeutkinja je koja živi sređenim životom u visokim krugovima New Yorka. Odana je svom mužu, dječjem onkologu, njihovu sinu Henryju i pacijentima za koje se skrbi u vlastitoj ordinaciji. Njezini su dani ispunjeni poznatim ritualima: živi u istom stanu na Manhattanu u kojem je odrasla i svako jutro šalje Henryja u istu elitnu školu koju je i sama pohađala. 

Bogato terapeutsko iskustvo pokazalo joj je koliko žene zavaravaju same sebe u vezama i brakovima te Grace piše knjigu naslova „Trebala si znati”, u kojoj upozorava žene da bolje slušaju svoju intuiciju na početku veze. No, nekoliko tjedana prije izlaska knjige u njezinu se životu otvara ponor: jedna nasilna smrt, muž koji je nestao bez traga i neprekidni lanac zastrašujućih spoznaja. U jeku sve većeg javnog skandala, zgrožena činjenicom da je i sama pala u zamku protiv koje se borila čitav svoj profesionalni život, Grace mora do temelja srušiti svoj dotadašnji svijet i za sebe i svog sina sagraditi novi život. 

Jean Hanff Korelitz u ovom romanu uspijeva spojiti elemente psihološkog trilera, obiteljskog noira i elegantnu prozu. „Slom” je roman istodobno napet i literaran, kompleksna studija karaktera i društva, pametno štivo koje gradi napetost razotkrivajući univerzalni strah o tome koliko poznajemo ljude oko sebe i u kojoj mjeri lažemo sami sebi dok stvaramo svoj krhki svijet, koji se u trenu može raspasti kao kula od karata.

Roman „Slom” adaptiran je u HBO-ovu seriju s Nicole Kidman, Hughom Grantom i Donaldom Sutherlandom u glavnim ulogama.

Iz medija:

Izuzetno dobar literarni triler u kojem Jean Hanff Korelitz intimno i na fascinantan način piše o društvenim slojevima kojima rijetki od nas imaju pristup, no ružnoća o kojoj progovara svima nam je dobro poznata.
Vanity Fair

U ovom napetom romanu Korelitz ispisuje kroniku emocionalnog sloma svoje heroine. U nekim se dijelovima ovaj roman pretvara iz izvrsnog trilera u roman o obitelji, naslijeđu, identitetu i odgoju.
The Boston Globe

Gotovo je nemoguće ispustiti iz ruku novi, napeti roman Jean Hanff Korelitz, u kojem pratimo potpuno slamanje ugodna života psihoterapeutkinje, što se odvija kroz nekoliko tjedana koji podsjećaju na pravu noćnu moru.
Los Angeles Times

Nevjerojatno vješta vivisekcija viših društvenih slojeva Manhattana.
Vogue.com

Jean Hanff Korelitz rođena je i odrasla u gradu New Yorku. Obrazovala se na sveučilištima Dartmouth i Clare College u Cambridgeu. Autorica je romana “Slom” (prvotno objavljen pod naslovom You Should Have Known) prema kojem je snimljena originalna HBO-ova serija istog naziva, zatim romana “The Plot” (Zaplet) i “Admission” (Odbijeno, primljeno), koji je 2013. godine adaptiran u film s Tinom Fey i Paulom Ruddom u glavnim ulogama, te još četiri romana, jedne knjige za mlade i jedne zbirke poezije. U sklopu svojeg književnog rada također je adaptirala kratku priču “The Dead” (Mrtvi) Jamesa Joycea u interaktivan kazališni komad “THE DEAD 1904”.

Korelitz je osnivačica servisa BOOKTHEWRITER, u sklopu kojeg se održavaju pop-up književne grupe, gdje čitatelji mogu raspravljati o knjigama s njihovim autorima. Jean Hanff Korelitz i njezin suprug, irski pjesnik i dobitnik Pulitzerove nagrade Paul Muldoon, imaju dvoje djece i žive u New Yorku.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –