Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ole Mathismoen Jenny Jordahl

Što se to događa s klimom?

  • Nakladnik: Indigo knjiga
  • Prijevod: Željka Černok
  • Ilustracije: Jenny Jordahl
  • 09/2022.
  • 72 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789538318061
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Zašto uopće dolazi do klimatskih promjena, koje su njihove posljedice te što mi možemo učiniti u vezi s tim, samo su neka od pitanja za čijim odgovorima tragaju glavni likovi stripa „Što se to događa s klimom?“.

Ovaj edukativni strip za djecu i mlade, namijenjen je prije svega uzrastu od 8 do 12 godina. Autori Ole Mathismoen i Jenny Jordahl duboko zaranjaju u aktualnu klimatsku krizu i pobliže proučavaju što će se dogoditi, zašto se to događa, kakve će biti posljedice i što uopće možemo učiniti. 

Glavni likovi putuju izmišljenim prijevoznim sredstvom Nautom, kroz vodu i zrak, diljem svijeta, ali i unatrag kroz vrijeme, do dinosaura i Vikinga. Na tom putovanju Jenny i Ole susreću životinje, ptice i ribe koje im govore kako globalno zagrijavanje utječe na njihove životne uvjete, te izbliza promatraju dramatične posljedice.

Jeste li znali da temperatura pijeska određuje spol malih kornjača koje će se izleći iz jaja položenih u pijesak? Ako se pijesak previše zagrije, neće se izleći mužjak. Sigurno znate da ptica kukavica svoja jaja polaže u gnijezda drugih ptica. No, zbog klimatskih promjena, u vrijeme kad kukavica stigne iz Afrike, u gnijezdima drugih ptica već su se izlegli mladi i ona se vraća nazad ne položivši svoja jaja.

Što se to događa s klimom?“ upoznaje nas i sa sivim gradovima u kojima danas živimo i njihovom alternativom – zelenim gradovima, te na pametan, zabavan i svima razumljiv način pomaže djeci i mladima da lakše shvate ovu ozbiljnu i važnu temu i uvide kako svaki pojedinac može doprinijeti stvaranju čišćeg i zdravijeg životnog okruženja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –