Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Naoise Dolan

Uzbudljiva vremena

  • Nakladnik: Indigo knjiga
  • Prijevod: Karmela Cindrić
  • 12/2022.
  • 296 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789538318085
  • Cijena: 18.50 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Uvijek opisuješ sebe kao neku posebno oštećenu osobu, a sve je to sasvim normalno. Mislim da se želiš osjećati posebnom  što je u redu, tko to ne želi?  ali ti si ne dopuštaš da se osjećaš posebno na dobar način, pa si govoriš da si posebno loša.

Nakon diplome, dvadesetdvogodišnja Irkinja Ava odlazi u Hong Kong u potrazi za neovisnošću i novim iskustvima. Tamo podučava engleski djecu iz bogatih obitelji. Ava osjeća da je posao ne ispunjava, loše je plaćena i živi s cimericama. Sve se mijenja kad upozna Juliana, mladog i imućnog britanskog bankara s kojim postaje intimna, no oboje tvrde da nisu u vezi. Uskoro se seli u Julianov raskošan stan te u zajedničkom životu oboje pronalaze korist, no ona neprestano propituje međusobne osjećaje jer Julian se ni na što ne želi obavezati, a i ona tvrdi isto. Kad upozna mladu hongkonšku odvjetnicu Edith, Ava počinje shvaćati da plaća visoku osobnu cijenu za životni stil koji joj Julian pruža te otkriva sasvim nove emocije… 

Roman “Uzbudljiva vremena” prvijenac je irske autorice Naoise Dolan koji je osvojio kritiku i publiku u cijelom svijetu. U njemu autorica vješto propituje fluidne odnose u modernim ljubavnim vezama, ali i više od toga: pitanja klase, roda, kulturoloških razlika i predrasuda koja su itekako prisutna u našim vremenima. Autorica kratkim, britkim rečenicama i jezičnim bravurama ogoljuje živote svojih likova te govori o našim skrivenim nesigurnostima, neizgovorenim osjećajima, međusobnim igrama moći i strahu od istinskog otkrivanja.   

Duhovita, odvažna, feministička knjiga. Zaista kul roman. – Zadie Smith

Ljubomora i opsesija, ljubav i kasni kapitalizam, seks i internet – sve se to kovitla u ovoj duhovitoj, ironičnoj i uzbudljivoj priči o klasi i privilegijama. – New York Times

Naoise Dolan irska je spisateljica rođena 1992. u Dublinu. Studirala je englesku književnost na Trinity Collegeu u Dublinu i magistrirala na Oxfordu, a sada živi u Londonu. Piše fikciju, eseje, kritike i članke za različite časopise, uključujući The London Review of Books, The Guardian i Vogue. Roman “Uzbudljiva vremena” njezin je prvijenac, koji je po objavljivanju postao bestseler Sunday Timesa, prevodi se posvuda u svijetu, a prema njemu se snima i TV-serija za Amazon. Roman je bio u užem i širem izboru za mnoge književne nagrade (Women's Prize for Fiction 2021., Nagradu Dylan Thomas i Nagradu Sunday Timesa za najboljeg mladog autora/autoricu u 2021. godine.). U pripremi je njezin drugi roman.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –