Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Frank Martela

Divan život : Što našu egzistenciju čini smislenom

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Vinko Zgaga
  • 05/2021.
  • 212 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574715
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Život će jednog dana završiti. No svih ostalih dana neće. Svi su ti ostali dani prilike da cijenimo ljepotu, ostvarujemo smisao i pronalazimo sladak okus života. Divan je život onaj koji prepoznaje mala čuda svakodnevice.

Frank Martela je finski filozof i psiholog koji se specijalizirao za pitanje smisla u životu. Njegovi su članci objavljeni u časopisima Scientific American Mind i Salon, o njegovim su radovima izvještavali Quartz i BBC, a rezultati njegovih istraživanja objavljeni su u znanstvenim publikacijama. Knjiga "Divan život - Što našu egzistenciju čini smislenom" objašnjava zašto ljudi uopće traže smisao, preispituje povijesnu pogrešku koja je dovela do moderne egzistencijalne tjeskobe i nudi vam lako primjenjive putove koji vode smislenijoj egzistenciji.

Iako nas obasipa podacima, poviješću, statistikama, eksperimentima iz psihologije i razmišljanjima velikana svjetske misli kao što su Aristotel, Nietzsche, Schopenhauer, Seneka i Tolstoj, Martela čitatelja vodi do jednostavnih odgovora na veliko pitanje: zašto je (moj) život vrijedan življenja? Dijelom filozofsko razmatranje, dijelom praktična knjiga, zadovoljit će svakog tko – bilo laički, bilo akademski – promišlja smisao života i traži način da unese više značenja i svrhe u svoj život. Duhovito i lucidno, toplo i prisno – u isto vrijeme izaziva um i umiruje srce.

Dr. sc. Frank Martela je filozof i psiholog koji se specijalizirao za pitanje smisla u životu. Njegovi su članci objavljeni u časopisima Scientific American Mind i Salon, a o njegovim su radovima izvještavali Quartz i BBC. Rezultati njegovih istraživanja objavljeni su u znanstvenim publikacijama kao što su Journal of Personality, Journal of Positive Psychology, Journal of Happiness Studies, Metaphilosophy, Southern Journal of Philosophy, Motivation and Emotion i Organization Studies.

Držao je predavanja na više od stotinu skupova diljem svijeta te je predavao na sveučilištima na četiri različita kontinenta, uključujući i sveučilišta Stanford i Harvard. Martela radi na helsinškom Sveučilištu Aalto.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –