Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Georgina Taylor

Stvoreni jedni za druge : Neobična i zadivljujuća simbioza u prirodi

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Aleksandra Barlović
  • 06/2021.
  • 62 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532574623
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U svijetu prirode timski rad ili neočekivani partner mogu značiti opstanak cijele vrste. Ponekad ti neočekivani prijatelji pomažu tjerati grabežljivce, uklanjati parazite ili stvaraju bolje uvjete za reprodukciju, a ponekad se samo vole družiti i uživati u igri i zajedništvu.

"Stvoreni jedni za druge" vodi nas na uzbudljivo, živopisno putovanje kroz šume, ravnice i pustinje, u oceane i tropsku džunglu gdje ćemo otkriti nevjerojatne načine na koje si životinje i biljke međusobno pomažu. Zašto su i kako razvili neobična predivna prijateljstva vukovi i gavrani? Majmuni i miomirisni cvjetovi? Nojevi i zebre? Crni dupini i pliskavice? 

Lijepe ilustracije preciznim prikazom i snažnim autentičnim koloritom dočarat će vam neke od najljepših i najzanimljivijih primjera simbioze u prirodi. Od vrha krošnji u džunglama do dalekih dubina ocena, širom svijeta vrve tim iznimnim primjerima zajedništva. 

Preporučena dob je od 7 godina naviše.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –