Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Borna Lulić

Povratak vitezova

  • Nakladnik: Planetopija
  • 06/2021.
  • 280 str., meki uvez
  • ISBN 9789532572582
  • Cijena: 125.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

"Dvanaestogodišnjem Arturu u snove počinju dolaziti vitezovi, a sudbina mu u život dovodi najpoznatijeg učitelja viteštva – moćnog čarobnjaka Merlina, koji osim što zna odgovore na sva pitanja, vrlo je duhovit, a još i odlično kuha! Iako se Artur nada borbama s neprijateljima, prije nego što se doista suoči sa svojim najopasnijim protivnikom, morat će naučiti ispunjavati moderne viteške dužnosti, poput ribanja podova i pranja suđa, vježbanja mišića i gramatike, ali i omrznutog plesanja.

No, znamo da nema viteške priče bez princeze, međutim modernoj princezi Marijeti baš i ne treba viteška zaštita. Ne samo da je predsjednica razreda, već je i vješta u gađanju lukom i strijelom, a riječi su joj oštre poput mača! Uz Merlinovu pomoć, Artur će morati prihvatiti da i princeze ponekad spašavaju vitezove, da je najteže pobijediti zmaja u sebi, te da je današnjem vitezu koji želi osvojiti princezu mnogo važnije znati se vrtjeti na plesnom podiju nego vitlati mačem!"

"Povratak vitezova" roman je prvijenac Borne Lulića koji se obraća mladima – komunicirajući im velike teme poput odrastanja, životnih vrijednosti, tipičnih mladenačkih nada, želja i strahova, svakodnevnih briga i uzbuđenja, jezikom koji im je blizak i kojim i sami govore. Nepretenciozno, ali mudro, začinjeno humorom, kao i važnim i korisnim podacima, Lulić u romanu plete uzbudljivu priču o dječaku Arturu, njegovoj razrednoj kolegici Marijeti te velikom čarobnjaku Merlinu koji ih vodi kroz životne izazove i pustolovine. 

Ulomak iz knjige "Povratak vitezova" uvršten je kao metodički predložak za promišljanje, povezivanje i tumačenje u čitanku Snaga riječi 7, Anite Šojat za 7. razred osnove škole, izdavač Školska knjiga.   

Borna Lulić (Zagreb, 1975.) profesor je filozofije. Radio je kao urednik "Modre laste" te je obilazio škole diljem Hrvatske u kojima je s učenicima provodio radionice iz medijske kulture te izgradnje samopouzdanja. Istovremeno je održao velik broj predavanja za nastavnike i ravnatelje osnovnih škola, a samo je u 2010. održao više od 120 predavanja za više od 10.000 nastavnika. Kao temeljnu misao svojih predavanja, pa i knjige "Povratak vitezova", ističe: najvažniji cilj odgoja i obrazovanja jest izgradnja karaktera!

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –