Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Helen Ahpornsiri

Godina u prirodi : Putovanje u godišnja doba

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Nataša Ozmec
  • 10/2021.
  • 64 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532574784
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Sve što vidiš u ovoj knjizi – od sjaja u oku lisice do fine paučine – napravljeno je od biljaka. Cvijeće i lišće neprestano se mijenja s godišnjim dobima, no ovdje su zaustavljeni u vremenu i postali su dio nove priče. Paprat je pretvorena u perje, a šarena krila kukaca napravljena su od cvijeća kojim se hrane. Svaki kolaž čini stotine listića i cvjetova, a svi su odgovorno uzgojeni ili ubrani u divljini, a zatim osušeni tradicionalnim načinima prešanja. Biljke su zatim pomno složete u nove oblike i obrise, i dalje prepune divlje prirode, sačuane u savršenom trenutku u vremenu..."

Britanska umjetnica Helen Ahpornsiri preobrazila je latice, lišće i sjemenke u razigrane zečeve, blistave leptire i ptice u letu i stvorila ovu jedinstvenu i predivnu knjigu. U njoj je baš svaka ilustracija, svaki pupoljak, stablo, životinja, načinjena od rukom ubranih i isprešanih biljaka. 

Svi zajedno oni nam pričaju čudesnu priču o godišnjim dobima. Odražavajući boje i bilje iz prirode saznat ćemo koji će cvjetovi prvi niknuti, u šarenom leptiru prepoznati ljetno livadno cvijeće, saznati kojem drveću ujesen ne opada lišće i upoznati životinje koje se ne boje zime.

"Godina u prirodi" nesvakidašnja je slikovnica nastala iz isprešanog bilja, za sve ljubitelje prirode. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –