Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Katie Brindle

Yang sheng : Drevno umijeće samoiscjeljivanja

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Suzana Szabo
  • 04/2022.
  • 208 str., meki uvez
  • ISBN 9789532574883
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Yang sheng znači „njegovati život“ i dio je tradicionalne kineske medicine i to onaj dio koji možete sami svladati kako biste potaknuli svoje tijelo na samoiscjeljenje. Ta 2500 godina stara kineska filozofija i praksa prevencije za život ispunjen zadovoljstvom savršeno odgovara izazovima modernog života, od stresa do nesanice, od umora do njegovanja ljepote.

Drevne tehnike yang shenga temelje se na holističkom pristupu ljudskom biću i njeguju istodobno naše tijelo, um i duh. Tehnike samopomoći, vježbe disanja, istezanja, snage, rituali ljepote i savjeti za prehranu u skladu s godišnjim dobima jednostavni su i možete ih lako kombinirati kako biste odabrali rutinu koja će vam savršeno odgovarati. Yang sheng je tisućljetna praksa koja će vam pomoći da uspostavite nove navike koje će vam brzo i učinkovito podignuti razinu energije, popraviti raspoloženje i potaknuti vitalnost.

Katie Brindle u knjizi "Yang sheng : Drevno umijeće samoiscjeljivanja" objašnjava načela yang shenga, koji je zasad relativno nepoznat na zapadu. Čitatelji će saznati kako ovaj sustav uklopiti u svoj život, lako i bez napora, a knjigu mogu upotrebljavati i kao početak putovanja u spoznaje kineske medicine.

Britanska autorica Katie Brindle bavi se kineskom medicinom i osnivačica je Hayo’u Method, metode koja nudi cijeli niz rituala, proizvoda i alata. Specijalizirala se za kombinaciju detaljne dijagnoze i autotretmana temeljenih na klasičnoj kineskoj medicini. Uz masažu i refleksologiju, bavi se kineskom medicinom od 2002. godine.

Na Britanskom Integrated College of Chinese Medicine diplomirala je kao praktičar pet elemenata kineske medicine. Brindle snažno zagovara suradnju zapadnjačke i kineske medicine na stvaranju zdravijeg, sretnijeg društva, o čemu, kao i o svom radu često govori u medijima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –