Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kaira Jewel Lingo

Stvoreni smo za ova vremena : Budističke pouke za svladavanje životnih oluja

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Merima Nikočević Ibrahimpašić
  • 04/2022.
  • 160 str., meki uvez
  • ISBN 9789532575026
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Angažirani budizam je način svakodnevnog budnog bivanja u svijetu kakav je zagovarao veliki učitelj Thich Nhat Hanh. Njegova učenica i nekadašnja redovnica Kaira Jewel Lingo, danas i sama mudra i nadahnjujuća učiteljica dharme, na tom je temelju osmislila deset pouka, meditacija i praktičnih savjeta za odvažno, sigurno i suosjećajno suočavanje s izazovima našeg vremena. 

Sve meditacije i vježbe mogu se izvoditi svakodnevno ili im se možemo vraćati kad osjetimo potrebu za osnaživanjem i podrškom. Učenja koja zastupa Kaira Jewel Lingo su svevremenska, a prakse koje nam nudi u nama ponovno bude osjećaj pripadnosti i oslobađaju naša srca.

Kaira Jewel Lingo je učiteljica dharme, cijeli život posvećena duhovnosti, meditaciji i društvenoj pravdi. Odgajana u ekumenskoj kršćanskoj zajednici unutar koje su obitelji prakticirale novu vrstu redovničkog života i radile sa siromašnima, s dvadeset pet godina zaredila se i pridružila tradiciji budističkog samostana Plum Village i petnaest je godina živjela kao redovnica pod vodstvom učitelja zen-budizma Thicha Nhata Hanha. Sam Thich Naht Hanh ju je ovlastio da postane učiteljica te je 2007. godine dobila titulu učiteljice zen budizma. Također je učiteljica tradicije vipassane u meditacijskom centru Spirit Rock. Danas svoj cjeloživotni rad promatra kao angažirani budizam koji je razvio Thich Nhat Hanh. Govori pet jezika i poučava i vodi povlačenja diljem svijeta, djeluje kao duhovna mentorica posvećena prirodi, umjetnosti, klimatskim promjenama, rasnim pitanjima, globalnoj društvenoj pravdi i praksi svjesnosti. Osjeća snažan poziv da dharmu dijeli s aktivistima, edukatorima, mladima, umjetnicima i obiteljima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –