Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Josip Dujmović

1001 najluđi svjetski i ex-yu rock biser

  • Nakladnik: Rockmark
  • 06/2022.
  • 342 str., meki uvez
  • ISBN 9789538292217
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

1001 najluđi svjetski i ex-yu rock biser“ zbirka je najzanimljivijih i najvažnijih kratkih anegdota, rekorda, bizarnosti i kontroverzi iz svijeta glazbe.

Autor Josip Dujmović, glazbeni novinar i publicist, više od desetljeća prikupljao je materijal za, kako sam kaže, „jednu zabavnu, neobaveznu, opuštajuću i jedinstvenu knjigu luckastih čuda i biranih sitnica.“ Kroz 19 poglavlja na više od 330 stranica, kratke pričice donose razne bizarnosti koje prate glazbenike i njihove uratke, pa tako možete doznati istinite priče iza pojedinih pjesama ili (ne)zgoda iz života, pročitati o brojnim rekordima i uživati u slavnim izjavama velikih zvijezda.

Kako je Keith Richards pošmrkao svog oca, tko ima najskuplje gitare, koji bend ima čak 15 članova iste obitelji, kako glasi puni naziv najdužeg albuma na svijetu, kako su Lynyrd Skynyrd dobili ime, tko je u jednom danu svirao na tri različita kontinenta, tko je uz pomoć tenka vratio posuđenu gitaru... Uz pričice sa svjetske scene, posebnost knjige leži u pričama s ex-yu scene: tko je imao prvi CD na domaćem tržištu, a tko prvi dvostruki album; o čemu govori pjesma „Balkan“ Azre, koju je pjesmu Oliver Dragojević snimio s Bijelim dugmetom itd.

„1001 biser namijenjen je puno većoj i univerzalnijoj publici, a ne samo ljubiteljima rocka i čak općenito glazbe. Jednostavno, priče su za zabavu, za čuđenje i za prepričavanje u društvu“, kaže Dujmović, a s njim će se složiti i rock glazbenik, diskograf i publicist Siniša Škarica: „Nisam siguran jeste li sve ovo željeli znati, ali sam siguran da ćete čitajući ove retke puno toga saznati i usput se dobro zabaviti, često s osmijehom od uha do uha.“

Knjiga je obogaćena brojnim glazbenim karikaturama autorica i autora iz Zagreba, Splita, Sarajeva, Zenice, Beograda i Skoplja.

O knjizi su rekli:

Bravo! Originalna ideja za super knjigu. (Rambo Amadeus)

Zabavno i neobično, a u isto vrijeme vrlo vrijedan dokument kako za starije tako i za nove generacije. (Dino Šaran, Letu štuke)

Uživao sam u svakom trenutku čitanja. Ovo je blesavi skup bizarnih, duhovitih, nastranih, ali i povijesno važnih događaja. Hrpa zabavnog znanja. Ova knjiga je kao papirnati fliper 21. stoljeća. Svijetli i tilta. (Petar Janjatović, rock novinar i publicist)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –