Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Josip Dujmović

1001 najluđi svjetski i ex-yu rock biser

  • Nakladnik: Rockmark
  • 12/2022.
  • 342 str., meki uvez
  • ISBN 9789538292217
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kako je Keith Richards pošmrkao svog oca, tko ima najskuplje gitare, koji bend ima čak 15 članova iste obitelji, kako glasi puni naziv najdužeg albuma na svijetu, kako su Lynyrd Skynyrd dobili ime, tko je u jednom danu svirao na tri različita kontinenta, tko je uz pomoć tenka vratio posuđenu gitaru… Uz pričice sa svjetske scene, posebnost knjige leži u pričama s ex-yu scene: tko je imao prvi CD na domaćem tržištu, a tko prvi dvostruki album; o čemu govori pjesma 'Balkan' Azre, koju je pjesmu Oliver Dragojević snimio s Bijelim dugmetom…

"1001 najluđi svjetski i ex-yu rock biser" zbirka je najzanimljivijih i najvažnijih kratkih anegdota, rekorda, bizarnosti i kontroverzi iz svijeta glazbe. Autor Josip Dujmović, glazbeni novinar i publicist, više od desetljeća prikupljao je materijal za, kako sam kaže, "jednu zabavnu, neobaveznu, opuštajuću i jedinstvenu knjigu luckastih čuda i biranih sitnica. (...) '1001 biser' namijenjen je puno većoj i univerzalnijoj publici, a ne samo ljubiteljima rocka i čak općenito glazbe. Jednostavno, priče su za zabavu, za čuđenje i za prepričavanje u društvu".

Kroz 19 poglavlja na više od 330 stranica, kratke pričice donose sve o raznim bizarnim crticama koje prate glazbenike i njihove uratke, pa tako možete doznati istinite priče iza pojedinih pjesama, (ne)zgodama iz života, pročitati o brojnim rekordima i uživati u slavnim izjavama velikih zvijezda.

Knjiga je obogaćena brojnim glazbenim karikaturama autorica i autora iz Zagreba, Splita, Sarajeva, Zenice, Beograda i Skoplja.


Nisam siguran jeste li sve ovo željeli znati, ali sam siguran da ćete čitajući ove retke puno toga saznati i usput se dobro zabaviti, često s osmijehom od uha do uha.
Siniša Škarica

Bravo! Originalna ideja za super knjigu.
Rambo Amadeus

Zabavno i neobično, a u isto vrijeme vrlo vrijedan dokument kako za starije tako i za nove generacije.
Dino Šaran, Letu štuke

Uživao sam u svakom trenutku čitanja. Ovo je blesavi skup bizarnih, duhovitih, nastranih, ali i povijesno važnih događaja. Hrpa zabavnog znanja. Ova knjiga je kao papirnati fliper 21. stoljeća. Svijetli i tilta.
Petar Janjatović, rock novinar i publicist

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –