Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Annabel Streets

Znanost hodanja : 52 inspiracije za zdravlje, vitalnost i smirenost

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Aleksandra Barlović
  • 06/2022.
  • 320 str., meki uvez
  • ISBN 9789532575064
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Svi mislimo da znamo hodati! No preispitamo li iskreno svoje navike uvidjet ćemo da – čak i ako smo predani hodači – obično zapnemo u rutini: hodamo uvijek istim stazama, na isti način, u isto doba dana, s istim ljudima. Ovaj istodobno praktičan i šarmantan vodič postavit će vam izazov: kako da vaše šetnje postanu raznovrsne, inspirativne te kako da od njih imate što više dobrobiti. 

Majstorski ispreplićući znanstvene dokaze, vlastita iskustva i povijesne anegdote, nagrađivana autorica Annabel Streets nas neodoljivo, pa i neumoljivo, nagovara da izađemo iz kuće, pokrenemo tijelo, osnažimo um i tijelo i popravimo raspoloženje u najzdravijoj i najstarijoj aktivnosti na svijetu. No tjelesno i duševno zdravlje su sretne nuspojave, kaže ona, a radosti hodanja mnogo su veće od brojenja koraka. Hodanje je način da otkrijete nova mjesta, povežete se s prirodom, njegujete prijateljstva, izoštrite osjetila i zadovoljite svoju žudnju za daljinama, slobodom i ljepotom u ovom silno zamršenom i predivnom svijetu u kojem živimo.

Annabel Streets je nagrađivana autorica beletristike i publicistike. Kao Annabel Abbs autorica je djela "Windswept: Why Women Walk", koje je proglašeno jednom od deset najboljih putopisnih knjiga 2021. godine. Kao Annabel Streets koautorica je djela "The Age-Well Project: Easy Ways to a Longer, Healthier, Happier Life". Piše za mnoge publikacije, uključujući Guardian, Daily Mail, Telegraph, Tatler i Paris Review te je članica Zaklade Brown. Živi u Londonu i Sussexu, gdje često pješači.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –