Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nataša Ozmec

Mi: Dio smo svega i sve je dio nas

  • Nakladnik: Planetopija
  • Ilustracije: Zdenko Bašić
  • 10/2022.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532575187
  • Cijena: 17.25 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Tko smo mi? Pitanje je koje si čovjek postavlja oduvijek, tražeći svoju poveznicu sa svekolikim životom koji nas okružuje. Nataša Ozmec, autorica hit slikovnice "Ti, moja prekrasna djevojčice", napisala je još jedan poetičan i nadahnjujući tekst, "Mi: Dio smo svega i sve je dio nas", ovaj put o isprepletenosti čovjeka i prirode, a knjigu je majstorski ilustrirao Zdenko Bašić, višestruko nagrađivani umjetnik čija je knjiga "Sjeverozapadni vjetar" osvojila srca publike i 2012. ovjenčana nagradom Kiklop.

Već sam naslov ove jedinstvene ilustrirane knjige upućuje na ono što duboko u sebi znamo: naše ja ne može postojati samostalno, ono je dio svega. Kao što čovjek nije samo svoje tijelo, tako ne može ni postojati odvojen od prirode.

Nataša Ozmec i Zdenko Bašić meditativnim tekstom i začudnim ilustracijama na poseban način vraćaju nas našem korijenju, prirodi i duhu, zemlji i nebu, od kojih smo sačinjeni i neraskidivo isprepleteni. Podsjećaju nas da sa svime dijelimo isti izvor i potiču da otvorimo unutarnje oko kako bismo mogli sagledati duboku ljepotu i čudo života.

Nataša Ozmec piše priče i radio-drame, a autorica je nekoliko dokumentarnih radio-drama i emisija. Diplomirala je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, bavi se prevođenjem i novinarstvom, a najveća joj je strast uređivanje knjiga i pisanje tekstova o njima. Trenutno je glavna urednica u nakladničkoj kući Planetopija gdje je uredila više od stotinu naslova za djecu i odrasle. Ovo joj je prva slikovnica.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –