Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jeffrey Rediger

Radikalno ozdravljenje : Revolucionarna znanost koja mijenja paradigmu mogućeg

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Aleksandra Barlović
  • 04/2023.
  • 412 str., meki uvez
  • ISBN 9789532575330
  • Cijena: 22.50 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Spontana remisija jedno je od najneistraženijih područja u medicini, a liječnici su poučeni da su „čudesna“ ozdravljenja slučajnost pa ih najčešće ne uzimaju u obzir pri liječenju pacijenata. Uvidjevši da klinička ispitivanja spontane remisije ne postoje, dr. Jeffrey Rediger, psihijatar i profesor na Harvardu, 2003. započeo je vlastito istraživanje koje ga je odvelo u centre za iscjeljivanje diljem svijeta te je intervjuirao brojne osobe koje su ozdravile od neizlječivih bolesti.

Nakon skoro dva desetljeća nastala je knjiga "Radikalno ozdravljenje", jedinstveni vodič za ozdravljenje i prevenciju u kojem otkriva obrasce koji stoje iza iscjeljenja te iznosi fizičke i mentalne principe povezane s oporavkom. Kroz rigorozna istraživanja dr. Rediger pokazuje da je velik dio naše fizičke stvarnosti stvoren u našim umovima. Naša percepcija mijenja naše iskustvo do te mjere da može promijeniti i naše fizičko tijelo i stoga, uz iscjeljenje imunološkog sustava, promjene prehrane i načina nošenja sa stresom, iscjeljenje našeg identiteta može biti najbolji alat za oporavak.

Ova knjiga utire put novim pogledima na ozdravljenje i pomoći će vam da ojačate vlastito zdravlje i vitalnost.


Knjiga "Radikalno ozdravljenje" prepuna je vrhunske znanosti i nevjerojatnih slučajeva iz stvarnog života. Dr. Rediger nudi revolucionarne i znanstveno potkrijepljene dokaze o tome kako trauma može imati dugotrajne posljedice na naše tijelo. Ovo je priča puna nade o tome kako se uz otpor i smislene prilagodbe životnog stila mogu iskupiti čak i najozbiljniji slučajevi. Svevremensko i prekrasno napisano... Svatko bi trebao pročitati ovu knjigu.

Bessel van der Kolk, autor bestselera The Body Keeps the Score

Jeffrey D. Rediger, dr. med., mag. theol., član je nastavnog vijeća Medicinske škole Harvarda te medicinski direktor Odjela za psihijatriju odraslih osoba bolnice McLean SouthEast i Odjela za društvene djelatnosti Bolnice McLean Hospital, jedne od najboljih američkih psihijatrijskih ustanova te voditelj revolucionarnog neuroznanstvenog istraživanja.

Kao licencirani liječnik i certificirani psihijatar, ujedno je voditelj Odjela za bihevioralnu medicinu Medicinskog centra Good Samaritan, a magisterij teologije stekao je na Teološkom sjemeništu Princetona. Dr. Rediger primio je brojne nagrade vezane uz skrb za pacijente i nominiran je za Državnu nagradu za vodstvo Bravewell, koja se dodjeljuje liječnicima koji su dali velik doprinos na području integrativne medicine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –