Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tero Isokauppila Danielle Ryan Broida

Adaptogeni : Iscjeljujuća moć suberbiljaka i gljiva

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Suzana Szabo
  • 05/2023.
  • 246 str., meki uvez
  • ISBN 9789532575392
  • Cijena: 19.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Tero Isokauppila i Danielle Ryan Broida proučavaju adaptogene više od deset godina a svoje znanje saželi su u cjeloviti praktičan priručnik u kojem ćete pronaći najvažnije informacije o 21 najmoćnijem adaptogenu, od onih udomaćenih kao što su kurkuma, gineseng i kakao, do manje poznatih, ali danas lako dostupnih, među kojima su reiši, ašvaganda i gotu kola. U knjizi ćete pronaći znanstveno potkrijepljena saznanja i preporuke za uzimanje, savjete za sigurnu kupnju i odgovore na pitanja kada, kako i zašto uzimati adaptogene.

Budući da se adaptogeni po definiciji ne mogu svesti na samo jedan konkretan povoljni učinak, knjiga donosi kategorizaciju za lakše snalaženje: adaptogeni za obranu koji su najbolji za potporu imunosnom sustavu i za ljepotu, adaptogeni za postizanje rezultata – za energiju i koncentraciju, i adaptogeni za obnavljanje – za ublažavanje stresa i dugovječnost.

Bilo da patite od kroničnog umora, tjeskobe, probavnih tegoba ili autoimunih bolesti ili jednostavno želite osnažiti svoj organizam i održavati optimalno zdravlje i vitalnost, ova će vam knjiga pomoći da odaberete najbolje adaptogene za sebe i uspješno ih uvedete u svoju svakodnevnu rutinu.

Tero Isokauppila utemeljitelj je i glavni izvršni direktor Four Sigmatica, kompanije koja se bavi funkcionalnom hranom. Njegovi korijeni (ili miceliji) su u Finskoj gdje je odrastao uzgajajući i skupljajući prirodnu hranu na imanju svoje obitelji koja seže 12 naraštaja unatrag. Stekao je diplomu iz kemije i poslovnog menadžmenta te certifikat za kolegij o biljnoj prehrani na Sveučilištu Cornell.

Tero je autor dviju uspješnica: poučne kuharice "Healing Mushrooms" i dječje knjige za odrasle o magičnom podrijetlu Djeda Božićnjaka "Santa sold Shrooms". Akademija kulinarske prehrane dvaput ga je izabrala za jednoga od 50 najboljih prehrambenih aktivista. Pojavio se u Timeu, Forbesu, BuzzFeedu, Vogueu, Playboyu, GQ-u, Harper’s Bazaaru i u Bon Appétitu. Tražen je govornik i držao je predavanja na Summit Seriesu, Wanderlustu, WME-ING-u, Googleu i Fast Company Innovation Festivalu. Živi i radi u Austinu u Teksasu i na svojem obiteljskom gospodarstvu u Finskoj.

Danielle Ryan Broida, RH (AHG) ključna je sudionica svjetskoga gljivarskog pokreta kao registrirana travarica (RH) u Američkome savezu travara (AHG), certificirana holistička nutricionistica, instruktorica mikologije i nacionalna edukatorica kompanije Four Sigmatic. Stekla je prvostupničku diplomu iz ekologije i filozofije na koledžu Whitman. Potom je studirala ajurvedu u Indiji i na obalama Gangesa postala certificirana instruktorica joge. Radila je i kao naturopatska liječnica u Indoneziji gdje je postala ovlašteni kuhar sirove hrane i stručnjak za detoksikaciju.

Nakon nekoliko godina provedenih u Aziji, došla je u Boulder u Coloradu kako bi formalizirala obrazovanje iz holističke medicine. Završila je diplomski studij na Colorado School of Clinical Herbalism (CSCH), gdje danas predaje, te otvorila privatnu praksu gdje je radila sa stotinama klijenata, a specijalizirala se za liječenje funkcionalnim gljivama osoba s autiomunim i kroničnim bolestima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –