Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zoran Salopek

Ego, ljubav, istina : Kako utišati ego i pronaći vlastitu svrhu

  • Nakladnik: Planetopija
  • 06/2023.
  • 228 str., meki uvez
  • ISBN 9789532575453
  • Cijena: 18.50 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon svoje prve knjige "Neboder života", Zoran Salopek nas u svojoj novoj knjizi "Ego, ljubav, istina: Kako utišati ego i pronaći vlastitu svrhu" vodi dalje u promišljanju smisla i svrhe života i stalno iznova bodri da si postavljamo pitanje: tko sam stvarno ja – jer spoznaja o tome tko smo, odakle dolazimo, skupljanje iskustava i sazrijevanje kroz proces samoostvarenja prava su svrha našeg života. Sve što danas jesmo i kako nam život izgleda samo je manifestacija, posljedica naše zrelosti.

Sva patnja i negativne emocije samo su alarm naše duše da nama upravlja ego, a ne ljubav. Sebičnost, potreba za kontrolom, iluzije, želje, vezivanja, zamjeranja, odgađanja i sumnje, sve su to izazovi ega koje možemo prevladati uz pomoć svjesnosti, savjesti i hrabrosti na putu do istine. Kada utišamo ego, otkrijemo svoj put i slijedimo istinu, spoznat ćemo ljubav. Kada spoznamo ljubav, otkriti ćemo i svoju svrhu.

Kada se prestanemo baviti time što volimo i što ne volimo, i što želimo i što ne želimo, nestat će stanje ega. Želje nestanu, potrebe nestanu, očekivanja i vezivanja nestanu. I želim vam tu ljepotu spoznaje života u svjesnosti, života u emocionalnoj zrelosti i života bez stanja ega. Želim vam spoznaju zahvalnosti koju osjećamo samo zato što postojimo, povlaštenosti jer se možemo brinuti o drugima i motivaciju posvećenosti svog života nesebičnosti. Kad steknemo jasnoću i shvatimo da su naše okolnosti samo kulisa teatra koji je tu da bismo pomoću njega otkrili vlastitu svrhu i ispunili je, obuzima nas stanje svjesnosti koje je zarazno i koje će, kad dobije zamah, omogućiti promjene koje već dugo čekamo.

Zoran Salopek se školovao u Zagrebu gdje je završio Agronomski fakultet na kojem je i magistrirao i radio. Veći dio slobodnog vremena provodio je putujući ruksakom na leđima i učeći o sebi, dovodeći vlastite emocije u ravnotežu te razvijajući vlastitu samosvijest. Nakon rada na fakultetu i privatnom sektoru uspješno se upustio u razvijanje vlastitog biznisa  u turizmu, poljoprivredi, građevini i investicijama, no najveće zadovoljstvo našao je u prenošenju znanja koje je i njemu pomoglo.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –