Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Waldinger Marc Schulz

Dobar život : Najveće znanstveno istraživanje sreće

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Nenad Patrun
  • 06/2023.
  • 360 str., meki uvez
  • ISBN 9789532575446
  • Cijena: 21.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Harvardsko istraživanje razvoja odraslih, najdulje dubinsko longitudinalno istraživanja ljudskog života koje traje već više od osam desetljeća bavi se vječnim pitanjem: što čini život smislenim i ispunjavajućim? Iako se možda čini da je odgovor zamršen, istina je zapravo vrlo jednostavna: dobri odnosi.

Voditelji istraživanja dr. Robert Waldinger i dr. Marc Schulz, u knjizi "Dobar život: Najveće znanstveno istraživanje sreće" donose važna saznanja na temelju priča stotina sudionika koje istraživači prate od adolescentske dobi sve do duboke starosti, kao i rezultate mnogih drugih istraživanja koja su se bavila pitanjem kvalitete života. Odnosi svih vrsta - prijateljstva, ljubavne veze, obitelj, s poslovnim kolegama ili s članovima sportskog ili književnog kluba - pridonose sretnijem i zdravijem životu. Uz tople i mudre priče ova knjiga nam pokazuje kako da pronađemo smisao kroz povezanost s drugima te da nikad nije kasno da osnažimo odnose koje imamo, ili izgradimo nove.

"Ako ćete donijeti jednu odluku kojom biste mogli najbolje osigurati vlastito zdravlje i sreću, znanost nam govori da bi to trebalo biti njegovanje toplih odnosa. Svih vrsta. Kako ćemo vam pokazati, to nije odluka koju donosite samo jedanput nego više puta, iz sekunde u sekundu, iz tjedna u tjedan i iz godine u godinu. To je izbor za koji je u bezbrojnim istraživanjima ustanovljeno da pridonosi trajnoj radosti i procvatu života."

Robert Waldinger je profesor psihijatrije u Medicinskoj školi Harvarda, voditelj Harvardskog istraživanja razvoja odraslih te suosnivač zaklade Lifespan Research. Radi i kao psihijatar i psihoanalitičar, a također je i zen majstor (Roshi) te podučava meditaciju u Novoj Engleskoj i diljem svijeta. 

Marc Schulz je suvoditelj Harvardskog istraživanja razvoja odraslih, voditelj programa Data Science i bivši pročelnik odsjeka za psihologiju i doktorskog programa kliničke razvojne psihologije na Bryn Mawru. Radi kao terapeut s postdoktoratom zdravstva i kliničke psihologije Medicinske škole Harvarda.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –