Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
George Ohsawa

Zen makrobiotika

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Ljiljana Grozdanić-Topolnjak
  • 02/2024.
  • 248 str., meki uvez
  • ISBN 9789532575835
  • Cijena: 14.50 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Zen makrobotika" Georga Ohsawe, vjerojatno najvažnija knjiga napisana o makrobiotici, objavljena je prvi put 1960. i to kao šapirografirano izdanje, a otada je doživjela brojna izdanja i prijevode. Možda je najbolje zapamćeno ostalo izdanje Ohsawine zaklade iz 1965., poznato i kao “mala crna knjižica s crvenim krugom na koricama” na koje podsjeća i ovo hrvatsko obnovljeno izdanje klasika koji nas suočava s potrebom da preispitamo svoja emocionalna, zdravorazumska i društvena polazišta te da se upitamo koliko smo iskreni, koliko smo pasivni u odnosu na osobno zdravlje.

Karizmatičan i kompleksan, Ohsawa nas i danas nadahnjujesvojim beskompromisnim, naprednim i nerijetko neshvaćenim idejama – no čak i oni koji ga ne razumiju, poštuju ga kao ideal oslobođenog i slobodnog čovjeka.

"Ako vam netko jamči vašu slobodu, tada je ta sloboda vaš dug. Što je sloboda veća, i vaš dug je veći. Sreća, sloboda i pravda bi trebale biti neograničene, bezuvjetne i vječne. Ako ih tražite od drugih ili ako one ovise o prilikama u vašem društvu, vaš dug je beskonačan.Vaš život je život roba." (George Ohsawa)

George Ohsawa (Yukikazu Sakurazawa) rođen je u Kyotu, staroj prijestolnici Japana, 18. listopada 1893. Napisao je preko tri stotine knjiga i članaka, od kojih je deset objavljeno u Francuskoj prije 1926. Njegova uspješnica "A New Theory of Nutrition and Its Therapeutic Effect" (Nova teorija prehrane i njezini terapeutski učinci) objavljena je 1920. u Japanu i otada je doživjela sedam stotina izdanja.

Proveo je trideset godina upoznavajući Europu s kulturom Istoka i u isto vrijeme objašnjavao kulturu Zapada Japanu. Među njegovim brojnim prijevodima na japanski ističu se "Man, the Unknown" (Čovjek, nepoznanica) Alexisa Carrela i "The Meeting of the East and West" (Susret Istoka i Zapada) F.S.C. Northropa.

Umro je 24. travnja 1966., u dobi od 73 godine.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –