Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Petar Mandić

Mentorske priče : Drevne vještine i suvremeni alati za profesionalni i osobni razvoj

  • Nakladnik: Planetopija
  • 05/2024.
  • 296 str., meki uvez
  • ISBN 9789532575620
  • Cijena: 19.50 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Petar Mandić već se više od dvadeset godina bavi poslovnim razvojem, a specijalizirao se za područje mentorstva i coachinga, te razvoj karijera i emocionalne inteligencije, storytelling i sistemsko  mišljenje. U "Mentorskim pričama", prvoj knjizi o mentorstvu na hrvatskom jeziku, na originalan i dinamičan način objašnjava što je mentorstvo, koje su njegove koristi i način primjene te daje nezaobilazne alate i praktične savjete za sve one koji se žele u njemu okušati.

Uz jedinstvenu kombinaciju priča i praktičnih znanja, autor nam pokazuje da je mentorstvo, još od antičke Grčke i božice Atene – prvog poznatog mentora – ključni čimbenik profesionalnog i osobnog razvoja.

Kroz inspirativne priče i praktična znanja, knjiga na strukturiran i jasan način predstavlja značaj i koristi mentorske podrške u dostizanju izvrsnosti, ostvarivanju važnih ciljeva, osobnoj transformaciji i stjecanju mudrosti te daje sve potrebne alate za razvijanje vještine mentorstva.


Koncepcija na kojoj je knjiga utemeljena – kombinacija veoma zanimljivih i poučnih priča (storytelling) s teoretskim osnovama mentorstva – doista je jedinstvena. Ne samo u hrvatskim ili regionalnim već i svjetskim okvirima.

Marko Lučić, osnivač, član uprave i glavni urednik stručnog časopisa qLife te suosnivač podcasta za liderstvo SPACE2TALK


Bez obzira na to iz kojih razloga ste odlučili pročitati ovu knjigu, u jedno sam sigurna: kad je pročitate, nećete biti ista osoba kao kad ste je počeli čitati.

Iz predgovora Jadranke Boban Pejić

Petar Mandić se više od dvadeset godina bavi razvojem ljudi, ranije kao HR menadžer i član višeg menadžment tima, a danas kao konzultant. U svojoj praksi posebno se specijalizirao za područje mentorstva i coachinga, gdje radi kao trener mentorskih vještina, program menadžer za mentorske i coaching programe u organizacijama, mentor, coach i team coach.

Dodatna područja njegovog interesa su razvoj karijera i emocionalne inteligencije, te storytelling i sistemsko mišljenje. Vjeruje u sposobnost ljudi na promjenu i mogućnost učenja tijekom cijelog života, a nadahnuće su mu osobe koje autentično koriste vlastite talente i žive svoju svrhu.

Profesionalno se kontinuirano razvija te je tako, između ostaloga, u mentorstvu CMI Train the Trainer za mentorske vještine i Mentoring / Coaching Programme Manager, u coachingu je završio Professional Team Coaching edukaciju i akademiju iz Executive Coachinga, za emocionalnu inteligenciju je Genos EI praktičar i DISC Flow praktičar, a storytelling je usavršavao na edukacijama Davida Hutchensa, Acumen Academy i RIT-a.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –