Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Vampirske priče : Zbirka kratkih horor priča

  • Nakladnik: Pučko otvoreno učilište u Pazinu
  • Urednik: Davor Šišović
  • 08/2006.
  • 189 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9539884365
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pazinski ‘Festival fantastične književnosti’ u svom petom izdanju pojavljuje se prvi put s temom, a kako su Kringa i općina Tinjan posljednjih mjeseci nakon više od tri stoljeća počeli ponovno otkrivati svog vampira Juru Grando logično je da on(ponovno) posluži i kao nadahnuće za novu književnost.

Natječaj raspisan za vampirske priče polučio je više nego dobar odaziv, a dvadeset i četiri najbolja uratka s tog natječaja našla su se u ovoj knjizi. Da je priča, legenda, mit o prvom europskom vampiru s identitetom, Juri Grandu vrlo poticajna tema, pokazalo se kroz odabir likova, mjesta radnje i teme kod skoro polovice priča u ovoj knjizi. Jure Grando je i njima, današnjim piscima, intrigantan, a autorska sloboda i mašta današnjice oslobođene bilo kakvih stega, obogatile su tog križanskog ‘noćnika’ nekim novim svojstvima.

U pričama u ovoj zbirci, Jure Grando će možda i preživjeti egzekuciju 1672. godine, ili će se ona dogoditi drukčije, ili će biti odgođena za nekoliko stoljeća, a njegov će lik dobiti nova svojstva, ponekad će postati i vlastita suprotnost, bit će i lovac na vampire, ugostitelj, glumac i liječeni hemoholičar, i štošta drago. Dobio je Grando kroz priče u ovoj zbirci i sasvim lijepo društvo dragih povijesnih ili fiktivnih vampira.
Davor Šišović

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –