Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Will Huygen

Patuljci

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Nebojša Buđanovac
  • 10/2006.
  • 211 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9532570152
  • Cijena: 29.86 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
«Začudio sam se kada sam čuo da psotoje ljudi koji nikad nisu vidjeli patuljke. Ne bih htio, no moram ih žaliti. Siguran sam da s njihovim vidom nešto nije u redu». Axel Munthe

U današnje su vrijeme patuljci gotovo zaboravljena bića. U drevna vremena, patuljak je bio općeprihvaćeni pripadnik društva u Europi, Rusiji i Sibiru. Patuljke su redovito viđali, a oni su nagrađivali ili kažnjvali, pomagali ili ometali ljude razne dobi i položaja (ovisno o njihovu stajalištu). No u to su vrijeme vode bile bistre, a šume djevičanske, putovima se nesmetano moglo stići od jednog do drugod naselja, a nebo je bilo ispunjeno samo pticama i zvijezdama.

Od tog vremena patuljci su bili prisiljeni povući se u skrivene zakutke iznad i ispod površine zemlje, gdje su se dobro prikrivali - zapravo toliko dobro da je vjerovanje u njihovo postojnje počelo blijedjeti. Ipak, i za patuljke vrijedi isto što iz zeca na livadi ili jelena u šumi, ako ne gledate pažljivo: možda ih ne vidite, ali oni su, svakako, tu!

Prosječan patuljak visok je 15 cm i teži 300 grama. Kreće se uglavnom noću i to munjevitom brzinom. Zato ne čudi ako ga nikad niste vidjeli. Ova bogato ilustrirana knjiga, namijenjena djeci i odraslima, ustvari je prava enciklopedija o patuljcima. U njoj ćete saznati kako patuljci izgledaju i kako se oblače, kako žive, kako zarađuju za život, kako se udvaraju i žene, koliko djece imaju patuljčice, kako mjere vrijeme, kamo odlaze na medeni mjesec, kako pomažu životinjama, kako komuniciraju i igraju, kako se gradi kuća za patuljke i dr., te povijest i legende o ovim malim stvorenjima.

Bogato je popraćena maštovitim ilustracijama te je pisana rukopisnim fontom što knjizi daje poseban dojam pomalo starinskog "štiha" Knjiga će vas odvesti duboko u svijet patuljaka i zasigurno vas osvojiti pričama o njihovim životima...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –