Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Wolfgang Vogel

Pivo iz vlastitog podruma

  • Nakladnik: ITD Gaudeamus
  • Prijevod: Antonija Dujmović
  • 10/2006.
  • 150 str., meki uvez
  • ISBN 9537380009
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
U davna vremena pivo se nije proizvodilo za prodaju, nego prvenstveno za vlastite potrebe u mnogim kućanstvima. Spravljanje piva u kućanstvu bilo je nešto uobičajeno, poput pečenja kruha, pravljenja sira ili proizvodnje vina. No na žalost, idustrijalizacijom ove su vještine pale u zaborav.

Međutim posljednjih godina je upravo tehnika «uradi sam» došla u modu iz jednostavnog razloga jer ljudi žele korisno upotrijebiti svoje slobodno vrijeme. Samostalna kućna proizvodnja hrane i pića ima i drugi važan razlog. Sve više tehnologije i industrijalizacije pri proizvodnji namirnica bude u ljudima osjećaj odbojnosti.

Uz pomoć ove knjige i prema raznim recepturama iz nje možete raditi pivo po vlastitom okusu. Ona vas upućuje u tajne kako u kućanstvu na jednostavan način proizvoditi vlastito pivo. U brojnim europskim zemljam umijeće samostalne izrade piva kao omiljenog napitka vrlo je rašireno. Nema razloga da se i naši strastveni poklonici tradicije spremanja domaće zimnice, sira, suhomesnatih proizvoda, te vina i rakije, ne okušaju u «varenju» piva. Osim financijskog efekta, vlastita proizvodnja piva pruža užitak individualnosti, baš kao i kuhanje pečenje kolača, pravljenje kulena, ajvara, džemova, sokova, vina...

Svima onima koji pivo spravljaju iz zabave i strasti ova knjiga će pomoći pri rješavanju velikih i malih problema koje ovaj hobi nosi sa sobom. Za početnika bit će to temeljita uputa, a za iskusnog "mahera" jedan koristan pregled. Onaj pak kojemu je proizvodnja piva osnovno zanimanje, potražit će informacije u stručnoj literaturi. Stoga su u ovoj knjizi izostavljenisvi načini proizvodnje za koje su potrebni skupi uređaji, koji se primjenjuju inače samo u industrijskim pivovarama.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –