Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jean Sinoda Bolen

Boginje u svakoj ženi

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Aleksandra Barlović
  • 11/2006.
  • 430 str., meki uvez
  • ISBN 9532570330
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ova nam knjiga poručuje da svaka žena u sebi nosi boginju. U nekima živi Atena, boginja mudrosti i umijeća, u nekima Hera, boginja braka ili Demetra, boginja žita i majčinski arhetip. Što je žena složenija, veća je vjerojatnost da živi mnogo boginja. Trebamo samo otkriti koje boginje žive u svakoj od nas.

Ugledna jungovska psihoanalitičarka Jean Shinoda Bolen oživljuje grčki panteon u obliku naših unutarnjih arhetipova te moć mita primjenjuje na naše osobne živote. Ovisno o tome koja je boginja u njoj aktivnija od drugih, žena može biti više posvećena postizanju profesionalnog uspjeha, dok će druga veće ispunjenje postići kao supruga i majka.

Poznavanje "boginja" ženama omogućuje da shvate same sebe i svoje odnose s muškarcima i ženama, s roditeljima, ljubavnicima i djecom. Obrasci boginja nude i uvid u ono što neke žene motivira, snažno privlači, frustrira ili zadovoljava, te im pomaže napredovati i prihvatiti sebe u raznim ulogama i situacijama. Muškarci koji žele shvatiti žene, naučit će da postoje razni tipovi žena te što mogu očekivati od njih.

Jean Shinoda Bolen, dr. med. međunarodno je poznata jungovska psihoanalitičarka, klinička profesorica psihijatrije na Sveučilištu Kalifornije u San Francisku i autorica nekoliko knjiga. Aktivna je voditeljica radionica ženskog duhovnog pokreta, a Američka udruga psihijatara proglasila ju je istaknutom doživotnom članicom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –