Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
John Matthews

Pirati

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Nebojša Buđanovac
  • 07/2007.
  • 28 str., tvrdi uvez
  • ISBN 978953257043
  • Cijena: 25.88 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pripremite se za ulazak u okrutni svijet pirata... Ovdje nastaju legende, a priče o pustolovini i intrigama ispisane su krvlju. Crnobradi, kapetan Kidd i Anne Bonny - već sama njihova imena oživljavaju slike sablji oštrih poput britve i zakopanog blaga, mornara osuđenih na propast koji hodaju po dasci i brodova koji bježe od strašnog Veselog Rogera.

Saznajte sve o neustrašivim pothvatima pirata koji su prešli u narodnu predaju i nadahnuti nezaboravne likove poput Long Johna Silvera i kapetana Jacka Sparrowa. Čitajte o njihovim smjelim prepadima na moru i kopnu i otkrijte kako je izgledala stvarnost piratskog života na brodu.

Zovu ih mnogim imenima: pirati, bukaniri, gusari, Obalna bratija. S kukama umjesto šaka, s drvenim nogama i povezima preko očiju vrebaju u našim snovima poput duhova, mašući sabljama i urlajući zastrašujući refren pjesme "Petnaest mornara na mrtvačevoj škrinji!".

Poznajemo ih i volimo... pa ipak, gotovo sve spomenuto čista je maštarija. Stvarnost je bila daleko surovija i opasnija. Pirati su bili okrutni, pohlepni, često barbarski muškarci i žene koji su živjeli i umirali s mačem i pištoljem, a svoj su (najčešće kratak) život provodili pljačkajući druge. No, još uvijek pripadaju najpopularnijim romantiziranim likovima povijesti, filmova i knjiga.

U ovoj fantastično ilustriranoj knjizi uz mnoštvo fotografija, ilustracija, mapa, skrivenih poruka čuti ćete legende, priče i pravu istinu o pustolovinama strašnih pirata! Saznajte koji su pirati bili strah i trepet morskih pučina i koji su nadahnuli nezaboravne likove poput Long John Silvera iz «Otoka s blagom». Čitajte o tome kako su živjeli, kakve su brodove koristili, gdje je skriveno njihovo blago. Čitajte o njihovim smjelim prepadima na kopnu i moru i otkrijte kako je zaista izgledao život na palubi – od strogih pravila ponašanja do strašnih kazni koje su očekivale prekršitelje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –