Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Priče o starim bogovima : Zbirka kratkih SF i fantasy priča

  • Nakladnik: Pučko otvoreno učilište u Pazinu
  • Urednik: Davor Šišović
  • 08/2007.
  • 151 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789539884398
  • Cijena: 80.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Zbirka SF&F priča inspiriranih staroslavenskom mitologijom i istarskim podnebljem, nastala je kao odabir 18 najboljih, od 46, pristiglih radova na tematski natječaj, koji je u povodu šestog Festivala fantastične književnosti raspisalo Pučko otvoreno učilište u Pazinu.

Staroslavenska ili starohrvatska mitologija prilično je neaktualna tema. I znanost i suvremena književnost slabo se osvrću na ovaj dio naše baštine, što je prava šteta, jer mitovi naših davnih predaka kriju nevjerojatno bogatstvo predivnih priča. Zapravo, pomalo je nevjerojatno da današnje generacije bolje poznaju germansku ili indijsku mitologiju, nego svoju vlastitu. Laici vičniji knjizi i literaturi iz glave će moći nabrojiti možda svega nekoliko staroslavenskih božanstava ili nadnaravnih bića, dok će već struktura i hijerarhija staroslavenskog panteona biti malo teži zalogaj.

Upravo zato, ova zbirka predstavlja doprinos mlade generacije očuvanju slavenske baštine, istaknuo je u predgovoru urednik zbirke Davor Šišović, pohvalivši pri tom pisce koji su ne samo ispunili očekivanja, već dali još mnogo više...

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –