Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Monika Wogrolly

Nemilosrdna

  • Nakladnik: Devedeset stupnjeva
  • 09/2005.
  • 199, meki uvez
  • ISBN 9539506816
  • Cijena: 90.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Sarah je psihologinja i sprema se na put u Tursku kamo su joj otputovali muž i tek rođena kći. Kada dobije vijest o očevu nestanku, u psihičkom rastrojstvu policiji lažno prizna da je ubila oca. Na površinu ubzo izlaze kompleksi iz djetinjstva uzrokovani složenim odnosom s nepristupačnim i hladnim ocem, kojemu zamjenu traži u muškim zagrljajima. Stvar dodatno zakomplicira započeta veza s policijskim psihologom...

Iako tematikom «težak», roman «Nemilosrdna» je zabavno i inteligentno štivo, furioznog tempa i beskompromisnog stila, prepuno duhovitih opservacija na temu žensko-muških odnosa i sočnih opisa seksa... Provokativni ženski odgovor na prozu Michela Houllebecqa.

Monika Wogrolly rođena je 1967. godine u Grazu gdje je diplomirala filozofiju i germanistiku. Također se obrazovala za psihoterapeuta te se bavila bioetikom. 2004. godine stekla je doktorat humanističkih znanosti. Nakon knjiga kratke proze «Sunovrat u lebdenje» (1987.) i «Tražim svog učitelja» (1993.) objavila je romane «Tražim svog ubojicu» (1994.), «U vatru» (1995.), «Žderačica muškaraca» (2000.), «Nemilosrdna» (2002.) i «Gavranovina» (2004.). Dobitnica je nekoliko književnih stipendija i nagrada. Također objavljuje znanstvene radove.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –