Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Saša Ilić

Berlinsko okno

  • Nakladnik: Devedeset stupnjeva
  • 09/2005.
  • 308, meki uvez
  • ISBN 9539506808
  • Cijena: 90.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Saša Ilić, možda i najtalentiraniji mladi srpski prozaik, autor jedne od najboljih proznih knjiga poslijeratne srpske književnosti «Predosećanje građanskog rata», svojim novim romanom «Berlinsko okno» po prvi put se predstavlja hrvatskoj publici.

Sjajan stilist i vješt pripovjedač, Ilić nas uvodi u potragu za jednim čovjekom u krugu izbjeglica iz bivše Jugoslavije koja se odvija u specifičnoj atmosferi Berlina, atmosferi koja nam je poznata iz romana kao što su «Muzej bezuvjetne predaje» Dubravke Ugrešić i «Krotiteljica sjenki» Inke Parei, ili iz Wendersova filma «Nebo nad Berlinom». Gotovo epskog zamaha (prostor između Beograda i Berlina od početka do kraja stoljeća), ali intimističkog i, na trenutke, lirskog tona, ovaj zreo i snažan roman potvrđuje Sašu Ilića kao ponajboljeg mladog srpskog romanopisca.

Saša Ilić rođen je u Jagodini 1972. godine. Većinu tekstova objavio je u časopisu "Reč". U koautorstvu s Draganom Boškovićem objavio je 1998. knjigu "Odisej". 2000. objavio je hvaljeni roman "Predosećanje građanskog rata". Iste je godine uredio zajedničku zbirku mladih prozaika pod naslovom "Pseći vek". Roman "Berlinsko okno" ove godine izlazi istovremeno u Hrvatskoj i Srbiji. Saša Ilić živi u Beogradu i radi u Narodnoj biblioteci Srbije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –