Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sanja Polak

Pobuna Pauline P.

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 12/2007.
  • 246 str., meki uvez
  • ISBN 9789531401807
  • Cijena: 59.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Paulina P. krenula je u osmi razred i nepovratno ušla u pubertet...

Ova zbirka toplih i duhovitih priča raspoređenih po mjesecima u godini pisana je u prvom licu, u formi dnevnika.
Paulina P. je razgovorljiva, puna ideja, snalažljiva i maštovita. Svoju životnu školu odrađuje promatrajući kako se ponašaju njezini roditelji, prijatelji, bake, profesori ili susjedi. Gleda, sluša i razmišlja što joj se događa.

Ponekad šuti i samo razmišlja o pobuni, a ponekad glasno i jasno daje do znanja da je pobuna na pomolu...

***

Sanja Polak radi kao učiteljica u OŠ Davorina Trstenjaka. Piše priče za djecu i scenarije za Dječji i obrazovni program Hrvatskog radija i televizije. Autorica je triju uspješnica za djecu: “Dnevnik Pauline P.”, “Drugi dnevnik Pauline P.” i knjige o prijateljstvu “Petrica Pričalica” kao i nekoliko udžbenika za niže razrede osnovne škole. Ujedno je i urednica najprodavanijeg dječjeg časopisa u Hrvatskoj “Prvi izbor”. 2004. godine “Drugi dnevnik Pauline P.” nagrađen je nagradom Mato Lovrak, a 2006. godine “Petrica Pričalica” nominirana je za nagradu Mali princ. “Pobuna Pauline P.” njezina je nova knjiga za djecu.


Sanja Polak rođena je 1968. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu. Zaposlena je u OŠ Davorina Trstenjaka od 1991. godine. Osim učiteljskog rada u školi, od 1995. godine bavi se i spisateljskim radom. Priče za djecu objavljivala je u časopisima za učenike nižih razreda osnovne škole Smib, Radost i Prvi izbor. Do sada je objavila deset knjiga za djecu i to: "Dnevnik Pauline P.", "Drugi dnevnik Pauline P.", i "Petrica Pričalica", "Pobuna Pauline P.", "Mali Jan ima plan", "Gorski dnevnik Puline P.", "Dnevnik dobrih anđela", "Morski dnevnik Puline P.", "Mala Ema straha nema" i "Skijaški dnevnik Pauline P."

Knjiga "Drugi dnevnik Pauline P." nagrađena je  2004. godine književnon nagradom «Mato Lovrak» za najbolji dječji roman. Knjiga "Petrica Pričalica" nominirana je 2006. godine za međunarodnu književnu nagradu «Mali princ». Prema tekstu romana Dnevnik Pauline P. i Drugi dnevnik Pauline P. napravljena je kazališna predstava za djecu koja se izvodi u Gradskom kazalištu Žar ptica u Zagrebu.

Od 1999. godine surađuje na Hrvatskom radiju i televiziji kao scenaristica emisija Programa za djecu i mladež. Suaotorica je pet udžbenika za učenike od 1. do 4. razreda: hrvatskih čitanki za 2., 3. i 4. razred i udžbenika iz matematike za 1. i 2. razred. Članica je Društva dječjih pisaca, Društva hrvatskih književnika, Hrvatskoga čitateljskoga društva, Matice hrvatske i Hrvatskoga društva istraživanja dječje književnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Sanja Polak - Pobuna Pauline P. –

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –