Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dougie Brimson

Početni udarac

  • Prijevod: Dragan Koruga
  • 07/2008.
  • 224 str., meki uvez
  • ISBN 9789536825806
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Ako je vjerovati medijima i policiji, bitka protiv nogometnih huligana gotovo je dobivena. Broj uhićenih je smanjen, na terenima nema izgreda, a čak i rasisti koji su nekada trovali engleski nacionalni sport sve više postaju davna uspomena.

No, zbilja je mnogo drukčija. Oni koji proučavaju nogometnu kulturu i predobro znaju da iza korporativno čiste slike koja se predstavlja javnosti leže neke mračne i neugodne istine.

Popularni autor scenarija i stručnjaka za huliganizam svjetskoga glasa, Dougie Brimson svojim "Početnim udarcem" kreće od tamo gdje je stao knjigom "Tajne nogometnog huliganizma" koja je objavljena uoči Europskog nogometnog prvenstva 2000. god.  "Nogometno nasilje u Europi" , objavljena 2003. g., postigla je trenutačni uspjeh i nalazi se na vrhovima svih svjetskih top-lista nogometnih knjiga. U njoj izražava zabrinutost zbog raširenosti huliganizma i nasilja diljem Europe, a neposredni motiv za pisanje ove knjige je ubojstvo dvojice navijača Leeds Uniteda u Istanbulu.  

Svojim osebujnim i beskompromisnim stilom Brimson iznosi istinu na vidjelo i oslikava uznemirujuću sliku izazova s kojima će se suočiti ovaj sport ako se kultura mržnje, rasizma i nasilja ne obuzda.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –