Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dougie Brimson

Nogometno nasilje u Europi : Kako se razvijao nogometni huliganizam

  • Nakladnik: Celeber
  • Prijevod: Mirta Knežević
  • 04/2006.
  • 255, meki uvez
  • ISBN 9536825643
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nogometno nasilje, dugo smatrano 'engleskom bolešću', apsolutno vlada europskim nogometom. Dok je engleska nogometna scena itekako dobro dokumentirana, nitko nikad nije otkrio do koje se mjere problem huliganizma proširio unutar granica Staroga kontinenta. Dosad.

U poglavljima koja su posvećena svim većim nogometnim nacijama (uključujući i Hrvatsku), knjige "Nogometno nasilje u Europi" i "Tajne nogometnog huliganizma" ispituju povijest, rivalstvo, politiku i osobitost scene navijačkog nasilja u svakoj državi pojedinačno.

Knjiga "Nogometno nasilje u Europi istražuje utjecaj engleskih navijača na navijače cijele Europe te potiče kontroverzno pitanje: koja europska nacija ima najnasilnije navijače? Ona nam pruža najopsežniji prikaz nogometnog nasilja u većini europskih zemalja: Škotskoj, Italiji, Njemačkoj, Norveškoj, Belgiji, Turskoj, Danskoj, Hrvatskoj, itd.

Dougie Brimson, autor mnogih bestselera i svjetski priznati stručnjak za huliganizam i nasilje, razgovarao je sa stručnjacima, novinarima, čak i samim nogometnim huliganima, kako bi istražio istinu o raširenosti nogometnog nasilja diljem Europe. U ovoj nam knjizi pruža uznemirujući prikaz stanja europskog nogometa i objašnjava koliko je duboko nogometna scena prožeta nasiljem i huliganizmom.

Dougie Brimson je rođen 1959. u Hemel Hempsteadu u Hertfordshireu. Odmah nakon završetka srednje škole pridružio se zrakoplovstvu (RAF), gdje se školovao za mehaničkog inženjera. Nakon što je odslužio više od 18 godina i stigao do čina narednika, 1994. je napustio vojsku kako bi se posvetio pisanju.

Sa svojim bratom Eddyjem je napisao knjige: "Everywhere We Go", "England", "My England", "Capital Punishment" i "Derby Days". U njima su obradili teme nogometnih navijača i huligana.

Svojim prvijencem, romanom "The Geezers Guide To Football" (1998) napravio je veliki zaokret, nakon kojeg je uslijedio "Billy's Log". U njima se na smiješan i zabavan način bavi navijačima i njihovim odnosom prema nogometu, svijetlom pivu i ženskom rodu. Slijedi roman-triler "The Crew", nakon čega se vraća temi huliganizma u knjizi "Tajne nogometnog huliganizma", nakon čega reda uspjehe.

Njegova najnovija knjiga "Nogometno nasilje u Europi" 2003); postigla je trenutačni uspjeh i nalazi se na vrhovima svih svjetskih top-lista nogometnih knjiga. U njoj izražava zabrinutost zbog raširenosti huliganizma i nasilja diljem Europe.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –