Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Alex Garland

Koma

  • Nakladnik: Celeber
  • 03/2005.
  • , meki uvez
  • ISBN 953682552X
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Alex Garland jedno je od najznačajnijih imena poleta nove britanske književnosti. Dosad je objavio tri romana – "Žal" (Celeber, 1998.), "Teserakt" (Celeber, 2000.) i "Koma" (Celeber, 2005.). Mnogi već danas prihvaćaju mišljenje J. G. Ballarda koji je Garlanda nazvao novim Grahamom Greenom, a Nick Hornby ga naziva kultnim klasikom.

U središtu najnovijeg romana izuzetno popularnog pisca Generacije X jest mladić Carl koji se budi pošto je pao u komu (ili nije?) kad ga je, dok se vraćao doma posljednjim vlakom, napalo londonsko podzemlje. Sada se pokušava ponovno vratiti u život. Njegova razmišljanja lete poput sna između bolničkog kreveta i maglovitih i nejasnih raznih mjesta – njegovog stana, prijateljeve kuće, prodavaonice ploča, knjižare, njegove rodne kuće, svetišta – pozorno ispitujući i istražujući nejasnoću sjećanja na prošlost i pitanja o budućnosti, bez odgovora.

Roman je prožet kafkijanskom dvosmislenošću i nejasnoćom – je li pripovjedač budan ili sanja? Jesu li počeci užasa i strahova s kojima se suočava samo u njegovoj glavi? Je li ikad izašao iz kome? Postoji li razlika između nas i naše mašte? – a Garlandov slikovit govor i rečenica sa skrivenim značenjem više sliči vježbi nego pravom istraživanju.

Četrdeset slika autorovog oca Nicholasa Garlanda, umjetnika i crtača političkih karikatura, urezanih u drvetu, odličan su i funkcionalan dodatak knjizi.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –