Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Will Self

Dr Mukti i ostale priče čemera i jada

  • Nakladnik: Celeber
  • 01/2006.
  • 222 str., meki uvez
  • ISBN 9536825619
  • Cijena: 12.61 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Šiva Mukti je savjesni psihijatar, radoholičar koji u zloslutnom okruženju bolnice St Mungo središnjega Londona, bolnice sasvim prosječne oronulosti, daje sve od sebe kako bi pružio otpor neprekidnom dotoku mentalnih bolesti. No, Mukti nije sretan čovjek. Opsjednut pokvarenom ambicijom sa zdravom dozom seksualne frustracije, nađe se u potpunosti očaran i podređen uspješnijem i nadasve otmjenijem doktoru Zacku Busneru, savjetodavnim psihijatrom u bolnici Heath koji je pobrao lovorike slave kao začetnik nekoć popularne Kvantne teorije ludila. Zašto li se čini kako je Busner usredotočen na njegovanje profesionalnoga odnosa s Muktijem?

Ovo je najnovija zbirka priča Willa Selfa (prva nakon "Tough, Tough Toys For Tough, Tough Boys", objavljene 1998.) koju sačinjava jedna novela i četiri kratke priče iz predjela poremećenoga uma i pera, kojom se vraća na uznemirujući i višesmisleni teren kojega je postavio u svojoj prvoj zbirci. "Dr Mukti i ostale priče čemera i jada" još su jedan prozor s iskrivljenim pogledom na nesigurno klimavi svijet straha i zabave kojega je Self, nalik kakvom pakosnom božanstvu, izgradio tijekom posljednjih godina, ostavljajući čitatelje uvijek sa spoznajom koliko je tanka linija između ludila i onoga što se smatra normalnim.


Will Self, engleski pisac novela i romana, rođen je 1961. godine. Poznat je po svojim satiričnim, grotesknim i svjetski popularnim novelama i kratkim pričama. Autor je četiri zbirke kratkih priča: "The Quatity Theory of Insanity", knjigu koja je dobila Nagradu u spomen na Geofferyja Fabera 1992., "Grey Area, Tough, Tough Toys for Tough, Tough Boy" i najnoviju "Dr Mukti" (Celeber, 2006.). Napisao je i dvije novele: "Cock&Bull" i "The Sweet Smell of Psychosis", a uslijedila su četiri romana: "My Idea of Fun", "Great Apes", "Kako žive mrtvi" (Celeber, 2002.) i "Dorian" (Celeber, 2005.). Već godinama piše za razne časopise i tjednike, pa je objavio i zbirke kolumna: "Junk Mail", "Sore Sites" i "Freeding Frenzy".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –