Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Paul Krassner

Čarobne gljive i ostale šlagiralice

  • Nakladnik: Celeber
  • Prijevod: Miro Labus
  • 04/2007.
  • 332 str., meki uvez
  • ISBN 9789536825721
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Volite li mućkati psihodelične koktele? Jeste li ikad bili toliko očajni da biste sendvič sa salamom i senfom najradije posuli sjemenkama slaka, samo da se otkačite? Bilo da ste povremeni korisnik ili konzument s posve izraslim krilima, ova zbirka nekonvencionalnih zgoda tjerat će vas da pucate od smijeha.

Priče koje je sakupio Paul Krassner, "otac tiska iz podzemlja", istražuju šašava, čudnovata i žestoka iskustva ekipe koja je eksperimentirala s čarobnim gljivama, ecstasyjem, peyotlom, opijumom, DMT-jem, kokainom, belladonnom, žabljom slinom i čitavom gomilom ostalih tvari od kojih eksplodira um, iskoče oči, a svijest se širi.

Priče od i o Terenceu McKenni, Johnu Lennonu, Kenu Keseyju, Ramu Dassu, Williamu S. Burroughsu, Michaelu Simmonsu, R. U. Siriusu, Johnu Lillyju, Robertu Antonu Willsonu, Ivanu Stangu, Stephenu Gaskinu i Lisi Law, natjerat će vas da se previjate od smijeha i posegnete za malo one posebne robe koju čuvate u tajnom pretincu.

***

Paul Krassner rođen je 1932. godine. Bio je ‘čudo od djeteta’. Svirao je violinu i bio najmlađa osoba koja je ikad svirala u Carnegie Hallu. 50-ih godina njegova je karijera krenula u drugom smjeru, kad je postao jedan od najvećih i najvažnijih satiričara politike u Americi, no i dalje se nastavio baviti glazbom.
Također, bavio se stand-up komedijom, bio miljenik kontroverznog komičara Lennyja Brucea, dok je istovremeno radio za časopis "The Mad". Veteran je radikalnog novinarstva, utemeljitelj ljevičarske publikacije "The Realist" i suutemeljitelj Međunardone stranke mladih (YIPPIE).
Trenutno radi kao kolumnist u "New York Press-u", "Disinfotainment Today-u", "AVN Online-u" i "High Times Magazineu".
2005. g. bio je nominiran za nagradu Grammy.
Paul Krassner zazuzima svoje mjesto i u Counterculture Hall of Fameu. 'O tome sam sanjao od treće godine života’, kaže Paul koji trenutno živi u južnoj Kaliforniji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –