Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dougie Brimson

Tajne nogometnog huliganizma : Kako se mijenjala slika nogometnog nasilja

  • Nakladnik: Celeber
  • Prijevod: Dragana Grozdanić
  • 04/2006.
  • 198, meki uvez
  • ISBN 9536825635
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Huligani su ponovno u pohodu, a uhićenja zbog nasilničkih nereda i tučnjava su svake sezone u stalnom porastu. Premda je to postala jedna od tema o kojoj se posljednjih godina najviše govori i koja privlači više pozornosti od bilo kojeg drugog aspekta nogometa, mnogi ljudi pojam huliganizma još uvijek shvaćaju pogrešno, pa on i dalje ostaje obavijen tajnom.

U knjizi "Tajne nogometnog huliganizma"" Dougie Brimson, najautoritativniji i najkontroverzniji autor knjiga na temu nogometa, razmatra zašto huliganizam i dalje predstavlja glavnu prijetnju modernom nogometu i otkriva kako se razvijalo nogometno nasilje od njegova nastanka u 14. stoljeću, preko sukoba na tribinama 1970-ih, pa sve do eksplozije organiziranog nasilništva putem interneta.

Knjiga "Tajne nogometnog huliganizma" žestoko je razmatranje ovog iznimnog problema. Koristeći se oštrim i iznimno iskrenim stilom, Dougie Brimson razrađuje problem huliganizma do najsitnijih detalja, predstavljajući ljude, uzroke, metode, posljedice i povijest ovog zastrašujućeg i zapanjujućeg problema.

Dougie Brimson je rođen 1959. u Hemel Hempsteadu u Hertfordshireu. Odmah nakon završetka srednje škole pridružio se zrakoplovstvu (RAF), gdje se školovao za mehaničkog inženjera. Nakon što je odslužio više od 18 godina i stigao do čina narednika, 1994. je napustio vojsku kako bi se posvetio pisanju.

Sa svojim bratom Eddyjem je napisao knjige: "Everywhere We Go", "England", "My England", "Capital Punishment" i "Derby Days". U njima su obradili teme nogometnih navijača i huligana.

Svojim prvijencem, romanom "The Geezers Guide To Football" (1998) napravio je veliki zaokret, nakon kojeg je uslijedio "Billy's Log". U njima se na smiješan i zabavan način bavi navijačima i njihovim odnosom prema nogometu, svijetlom pivu i ženskom rodu. Slijedi roman-triler "The Crew", nakon čega se vraća temi huliganizma u knjizi "Tajne nogometnog huliganizma", nakon čega reda uspjehe.

Njegova najnovija knjiga "Nogometno nasilje u Europi" 2003); postigla je trenutačni uspjeh i nalazi se na vrhovima svih svjetskih top-lista nogometnih knjiga. U njoj izražava zabrinutost zbog raširenosti huliganizma i nasilja diljem Europe.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –