Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Eddie De Oliveira

Lucky

  • Nakladnik: Celeber
  • Prijevod: Iva Špoljar
  • 12/2005.
  • 230, meki uvez
  • ISBN 9536825600
  • Cijena: 11.28 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Devetnaestogodišnji Sam, privlačni tinejdžer, student i nogometaš, bori se sa svojim seksualnim identitetom jer ga privlače i dječaci i djevojke. Ne zna kako odrediti samoga sebe niti kamo pripada. Tada upoznaje Tobyja, još jednog dječaka kojemu se sviđaju i dječaci i djevojke. Da li im je suđeno da budu samo prijatelji, nešto više ili manje od prijatelja? I što bi se dogodilo kada bi se zaljubili u istu djevojku?

Vodeći nas kroz svoja sjećanja, Sam nam u detalje opisuje događaje koji su se zbili u ljeto nakon prve godine fakulteta. Spoznaja da ga privlače oba spola brine ga iz razloga što ne zna kako će je prihvatiti njegovi prijatelji i sportske kolege. Najdraže mjesto Samovog preispitivanja je WC, gdje satima može analizirati svoje osjećaje.

Ljubav može biti različitih oblika i intenziteta. Ponekad je sve to odjednom. U svom smiješnom i iskrenom prvijencu, Eddie de Oliveira pokazuje kako život nije puko etiketiranje i kako ljubav nije jednostavno definirati. Ova iskrena i topla priča biti će od pomoći mnogim tinejdžerima u njihovim svakodnevnim nedoumicama te pružiti utjehu onima koji misle da su usamljeni u svojoj borbi sa seksualnim identitetom.

Eddie De Oliveira je rođen 1979. god. kao sin Argentinke talijanskog podrijetla i oca Brazilca škotskih korijena. Ovo aristokratsko nogometno nasljeđe omogućilo mu je da proslavi ukupno 10 pobjeda na Svjetskim prvenstvima (od toga niti jedno škotsko).Trenutno živi izvan Londona. Ovo mu je prvi roman.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –