Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Derek Lin

Tao svaki dan : Otkrivanje tajni orijenta

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Gordana Visković
  • 06/2008.
  • 183 str., meki uvez
  • ISBN 9789532571097
  • Cijena: 11.28 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Jednom davno, upita mlada ribica staru ribu: "Svi govore o nečemu što zovu morem'. Što je more?"
Mudra stara riba odgovori: "More je ovo što te sa svih strana okružuje."
"Mlada ribica nije razumjela odgovor: "Što to znači? Ne vidim ništa oko sebe. Ako me more okružuje sa svih strana, kako to da ga ne vidim?"
"Naravno da ga ne vidiš"; strpljivo odgovori stara riba."More je svugdje oko tebe i u tebi. Kad se ti pomakneš, pomakne se i more; kad staneš, stane i more. U moru si se rodila i u moru ćeš umrijeti. More te obavija poput vlastite kože."
"Ali kako ću znati da postoji ako ga ne vidim?"
"Oči nisu sve. More ne vidimo, ali ga sigurno osjećamo. Vjeruj svojim osjećajima - to je tajna."

Konfucije je rekao: "Ribe zaboravljaju da žive u vodi; ljudi zaboravljaju da žive u tau. Tao je nevidljivo more koje nas sa svih strana okružuje. Prostire se svugdje i na svim razi­nama postojanja, more je u nama i izvan nas. Obavija nas poput vlastite kože, a ipak je našim čulima nedostupno.

Postoji jedan jednostavan razlog zašto je Tao preživio ovako dugo netaknut - Tao djeluje. Njegova načela su krajnje učinkovita kad se primjenjuju u svakodnevnome životu. Ova filozofija u cijelosti nije ništa drugo nego praktičan i koristan vodič za spokojan i radostan život ispunjen energijom.

U ovoj knjizi Derek Lin otkriva tajne taoizma koristeći priče kao moćan medij u kombinaciji s kratkim dharma govorima. Priče su podijeljene na priče za ujutro, na poslu, među prijateljima, u obitelji i na priče za noć. Čitajući ove priče i upijajući njihovu mudrost, počet ćete zapažati određene promjene u svom životu, uključujući lakoću življenja, bolju sposobnost nošenja s izazovima i teškoćama, veću snagu te dublje uvide u svim aspektima života.           

Derek Lin živi sa suprugom u Burbanku, Kalifornija.Trenutačno radi kao manager u svijetu financija. Radeći u tako različitim svjetovima stekao je uvide koji su spojili drevnu mudrost s praktičnim, svakodnevnim životom u današnjem svijetu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –