Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Virginia Woolf

Pisma Viti

  • Nakladnik: Centar za ženske studije
  • Prijevod: Marina Leustek
  • 07/2008.
  • 152 str., meki uvez
  • ISBN 9789536955183
  • Cijena: 95.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
Žene i književnost, žene u književnosti, žene književnice... varijacije su na vječnu temu Virginije Woolf, poznatije u nas kao prozne spisateljice predstavnice engleskog modernizma. Manje je poznato kako je Virginia Woolf vodila s nizom suvremenika intelektualaca bogatu prepisku iz koje se, osim životnih preokupacija, mogu iščitati i njezini pogledi o književnosti.

Posebno mjesto zauzima prijepiska s ekscentričnom engleskom pjesnikinjom i spisateljicom Vitom Sackville-West. U izboru Ive Grgić ova knjiga donosi 106 pisama iz razdoblja od 1923. do 1941. godine koja omogućuju uvid u to strastveno i intelektualno prijateljstvo u zanimljivom kontekstu vrenja na engleskoj kulturnoj i umjetničkoj sceni dvadesetih godina prošlog stoljeća.

Izbor pisama otkriva slojevito prijateljstvo dvije umjetnice koje je zbližila ljubav prema književnosti, a donosi i niz zanimljivih podataka iz engleskog književnog života. No prije svega nam otkriva osobnost same autorice, vedre, zaigrane, strastvene.

Pisma su popraćena bogatim bilješkama iz pera prevoditeljice Marine Leustek.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –