Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dharmachari Nagaraja

Buda za laku noć : Priče ljubavi i mudrosti kojima ćete očarati, prosvijetliti i nadahnuti svoje dijete

  • Nakladnik: Planetopija
  • Prijevod: Milica Lukšić, Nataša Ozmec
  • 09/2008.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789532571028
  • Cijena: 20.57 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nakon dvije knjige "Čarobnih svjetiljki" knjiga "Buda za laku noć" donosi još dvadeset priča koje će nadahnuti, zabaviti i prosvjetliti svako dijete, bez obzira na dob.

***
Drevna budistička mudrost jednako je primjenjiva na današnji život kao i prije više od 2000 godina. Njezine temeljne postavke - mir, suosjećanje i briga za druge - idealna su pomoć djeci u suočavanju s mnogim izazovima odrastanja u modernom svijetu. Osim što djecu uči da se mirno i sabrano postave pred problem, budizam daje i čvrste moralne i životne vrijednosti. 

“Buda za laku noć” donosi dvadeset živopisno ispričanih klasičnih budističkih priča (Jataka priča) namijenjenih zajedničkom čitanju naglas koje ne samo da će razbuktati dječju maštu i povesti ih u egzotične pustolovine, nego će ih potaknuti i da sami vizualiziraju razvoj događaja. Priče su prepričane na način da postanu pristupačne ne samo za budiste, nego za svakoga, posebno za djecu. Namijenjene su djeci u dobi od šest do deset godina. 

Priče donose smirenje, potiču kreativnost, povećavaju samopouzdanje i naglašavaju suosjećanje s drugima, te tako pomažu djetetu da odraste u sretnu i miroljubivu osobu. Ilustracije u živim bojama na početku svake priče privući će dijete i zainteresirati ga za radnju. Na kraju svake priče izdvojena je njezina ključna poruka tako da je roditelji mogu upotrijebiti kao zaključak ili početak daljnjeg razgovora.

U uvodu s nalazi dio za roditelje o podrijetlu i postavkama budizma, a na kraju detaljne upute za meditaciju s djecom, kao i meditacije koje pomažu djeci da se lakše nose sa svojim osjećajima, ojačaju samopouzdanje i osnaže koncentraciju. Na kraju knjige nalazi se korisno kazalo vrijednosti i problema koji služi za ciljani odabir priča i dublji razgovor s djetetom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –