Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Phil Capone

Naučite svirati gitaru : Početnički tečaj akustične i električne gitare (+CD)

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Nino Orepić
  • 02/2009.
  • 256 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531404280
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Naučite svirati gitaru na lak način, slijedeći jednostavne, u slikama objašnjene lekcije koje će vas vrlo brzo osposobiti za improviziranje. Saznajte sve što morate znati kako biste počeli svirati sa stilom: od biranja gitare i čitanje tablatura do učenja uzoraka i sviranja nepotpunih akorda.

Ova se knjiga među ostalima izdvaja namjerom autora da naučite svirati bez mnogo muke. Uz konvencionalno TAB označivanje nota (tablatura), nudi se i jednostavno notno označivanje ritmičkih uzoraka. Previše knjiga za samouke gitariste skriva taj ključan element, što učenike zbunjuje i frustrira jer glazbu s papira ne mogu prenijeti na gitaru. Ritmičke oznake i priloženi CD otklonit će sumnje kako primjeri trebaju zvučati te kako ih ispravno svirati.

Na početku su knjige naznačeni pravilni položaji ruku i najbolji stav tijela. Isto tako, na jasan i iscrpan način objasnit će vam se kako se koristi trzalica, a kako svira prstima. Kako biste najbolje iskoristili ovu knjigu ne morate imati dvije gitare - sve su lekcije smišljene tako da se mogu primijeniti gotovo na svakoj gitari.

U knjizi se nalazi trideset samostalnih lekcija (od kojih vas mnoge uče i melodiju i pratnju) i pregled akorda (suzvuka) u kojem se svaki durski i molski kvintakord (trozvuk) te dominantni septakord, koji će vam ikada trebati, predstavlja s po dva hvata. U dijelu u kojem su obrađene ljestvice jasno se opisuju po dva različita oblika četiriju važnih vrsta ljestvica u svih 12 tonaliteta.

Progresije akorda i riffovi objašnjeni su pomoću jasnih dijagrama, a dodatne fotografije pokazuju ispravne položaje prstiju.

Posebno je poglavlje posvećeno vodiču za kupnju gitare koji ne opisuje samo različite vrste gitara koje se mogu naći na tržištu, nego se bavi i izborom pravog pojačala te osnovnom dodatnom opremom koja vam može zatrebati.

I na kraju, budući da je oprema knjige praktična i kompaktna sa spiralnim uvezom, bit će vam lako imati je stalno uza sebe. Užitak učenja zajamčen vam je jer vam se knjiga neće nikad usred lekcije zatvoriti. I zato: gitaru u ruke, krećemo!

***

Phil Capone studirao je gitaru na Sveučilištu u Newcastleu i uglednoj Guildhall glazbenoj školi u Londonu. Phil često nastupa na londonskoj džez sceni, a ima i stalan angažman s vlastitim kvintetom. Predaje na Institutu suvremejpg glazbenog izraza (bivši Institut za gitaru) u Londonu te školi King Alfred u Hampsteadu, a redovito surađuje i u časopisu Total Guitar.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –