Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Carol Cooper

Njega majke i djeteta

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Iva Karabaić
  • 09/2009.
  • 222 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531405881
  • Cijena: 33.05 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Dobiti novorođenče jedinstveno je iskustvo puno užitka.Ljudi svakoga dana dobivaju djecu, no kad se vama to dogodi, to je najčudesnije iskustvo koje mijenja pogleda na život.

Ne postoje stroga i nepobitna pravila o brizi za dijete; ipak novopečeni roditelji moraju upiti mnogo informacija. Jednostavna i laka za čitanje, knjiga "Njega majke i djeteta" nudi vam znanje i profesionalno iskustvo obiteljske liječnice i majke kako bi puni samopouzdanja krenuli u pustolovinu zvanu roditeljstvo.

Knjiga je podijeljena u četiri glavna poglavlja:

Trudnoća - vas vodi od razdoblja prije začeća i planiranja trudnoće do porođaja i oporavka nakon njega. To je uzbudljivo doba, stoga su trudnice - i njihovi partneri - fascinirani svime što se događa u maternici tijekom mjeseci trudnoće. Za svako su razdoblje riječima i slikama objašnjene promjene u vašem tijelu te kako dijete raste. Ovdje je i obilje korisnih podataka o prehrani i vježbanju tijekom trudnoće, o pregledima koji su dio brige za trudnicu, a tu su i savjeti koji, dajući podršku, pomažu da se nosite s uobičajenim tegobama te da prepoznate situacije u kojima valja potražiti liječničku pomoć ako se pojavi štogod zabrinjavajuće.

Briga za dojenče i dijete - je bogato ilustrirana i pokazuje kako se brinuti za dijete od rođenja do treće godine. U ovom ćete kronološki složenom poglavlju, koje vas vodi kako dijete raste, pronaći informacije o hranjenju, dohrani, kupanju, odijevanju, spavanju i još mnogo toga. Ovdje su praktični savjeti kako postupati s djetetom koje plače, o hranjenju, dohrani, navikavanju na kahlicu i drugim problemima koji su izazov roditeljima. Naglasak je stavljen na to kako najbolje iskoristiti vrijeme što ga provodite s djetetom, čak i ako samo obavljate posve običnu radnju poput mijenjanja pelena.

Razvoj - je roditeljima vrlo značajna tema, no može i zbunjivati. Ono što vaše dijete može u pojedinoj dobi pokazatelj je rasta njegova razumijevanja svijeta. Razvojni skokovi također pružaju nezaboravne trenutke roditeljima, bakama i djedovima. Ushitit će vas prvi osmijeh vašeg dojenčeta, njegovo prvo gugutanje i prvi koraci. U ovom poglavlju nalazi se iscrpan pregled pojedinih faza razvoja djeteta koji pomaže da spoznate rastezljive granice normalnih ponašanja. I ovdje je naglasak na razumijevanju novorođenčetovog i djetetova razvoja da biste mogli uživati u svakom trenutku, veseliti se postignućima i pomoći djetetu da izvuče najbolje iz sebe.

Zdravlje - pruža vrijedne savjete kako zaštititi dijete od bolesti i nezgoda. Napisano da bude lagano za korištenje, uključuje i stanja koja, premda su prilično česta, nisu uvijek uključena u knjige o brizi za djecu - primjerice, bolesti ruku, nogu i usta ili Kawasaki sindrom. Ove lako razumljive informacije temelje se na najmodernijim medicinskim spoznajama. U njemu su i savjeti kako se brinuti za dijete koje se ne osjeća najbolje kao i savjeti o prvoj pomoći.

Uz to knjiga:

• Objašnjava kako se tijelo mijenja te kako ćete se osjećati i izgledati u pojedinim razdobljima trudnoće.
• Nudi korisne savjete o prehrani, vježbanju, podnošenju tegoba i izboru najboljeg mjesta za porođaj.
• Uključuje detaljne savjete o svim područjima brige o djetetu, od hranjenja, izbijanja zuba, spavanja i razvojnih postignuća sve do postupaka prigodom bolesti, nezgoda i odlazaka liječniku.
• Pomaže vam da shvatite svako djetetovo razvojno postignuće te daje preporuke tručnjaka kako osigurati djetetovu sigurnost, sreću i zdravlje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –