Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Elfrida Matuč-Mahulja Dušan Gojkov

Pisanje po vodi

  • Nakladnik: Udruga za kulturu Knjigomat
  • 01/2009.
  • 134 str., meki uvez
  • ISBN 9789535532217
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Roman "Pisanje po vodi“ započet je 1998. godine u Parizu. Započeo ga je pisati Dušan Gojkov, ali ne s namjerom da napiše roman, već je bila riječ o naručenom tekstu za neki pariški list. Taj podatak saznajemo iz intervjua koautorice romana krčke spisateljice Elfride Matuč-Mahulja. Ona napominje kako se koautori romana nisu poznavali sve do 27. studenog 2006. godine.

Roman je pobijedio na natječaju "Istok-Zapad" za područje Srbije i za djela pisana na srpskom jeziku, i kao takav je objavljen 2006. No zanimljivo je kako je "Pisanje po vodi“ pisano na standardima hrvatskog i srpskog jezika, a u nekim dijelovima i na čakavskom narječju.

Autorica Matuč Mahulja napominje kako ju je razveselila pobjeda upravo zbog te činjenice - naime, taj je roman, naglašava ona, „pobijedio neka kruta i izmišljena pravila i predrasude“. U istom intervjuu ona ističe kako je to roman o ljubavi, ali da nije riječ o klasičnom ljubiću, već o vrlo zahtjevnom i kompleksnom štivu.

U podnaslovu autori roman određuju kao „patetični džepni roman“. Time se ironično distanciraju od pisanja o ljubavi. Ne treba niti napominjati kako je danas gotovo nužan odmak od ljubavi - još je Eco pisao kako se danas ne može jednostavno izjaviti „volim te“, već je nužno navesti da je to tek citat. (Iz recenzije Darije Žilić)

Tu sam. Od '67. nastanjujem čas najveći, čas drugi po veličini otok... Bodulka sam tako mi piše u pedigreu i volim zapravo da je tako. Prošlo je vrijeme kad su se Boduli vrijeđali kad ih se tako nazivalo. Sad je napokon sasvim druga priča. Sad bi i furešti otili bit Boduli! E neće ići ;)

Radim - ne bih ni riječi više o tome.

Starim... lagano i veselo. Veselim se djetetu. Strijepim nad budućnošću za naše mlade ljude.
Šutim kad većina govori i obratno.
Volim sve što vole mame (biiiiiip krivo) volim sve što vole mladi. Ponekad pretjeram. Kasnije me boli glava.

Osobna Internet stranica:

http://ida.bloger.hr

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –