Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Kristijan Vujičić

Ponavljanje : Zaigranost proljeća i života

  • Nakladnik: Udruga za kulturu Knjigomat
  • 11/2012.
  • 211 str., meki uvez
  • ISBN 9789537798055
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Četvrti roman Kristijana Vujičića "Ponavljanje" govori o povratku u djetinjstvo i o traganju za samim sobom. Glavni lik, četrdesetogodišnji Ferdinand Forbah, vraća se na zagrebačku Šalatu, u ulicu u kojoj je odrastao, te poduzima svojevrsnu rekonstrukciju svojega života – arhitekturu sjećanja – korak po korak, kako bi, možda, ponovno oblikovao samoga sebe kakav je nekada davno bio…

No, pritom se postavlja pitanje: može li čovjek ponoviti ono najdublje, najljepše i najbolje u sebi? To je roman koji govori o nostalgiji za djetinjstvom, ali i o razlici između sjećanja i ponavljanja… o potrazi za smislom.

***

Kristijan Vujičić (1973.) autor je knjiga: "Udruženje za mravlje igre" (uži izbor za Nagradu SFERA za 2009. godinu), "Gospodin Bezimeni" (uži izbor za Nagradu Fran Galović 2007.) te u suradnji sa Željkom Špoljarom "Welcome to Croatia: Doživljaji jednog turističkog vodiča" (Nagrada Kiklop 2006.). Urednik je biblioteke "Book marker" Naklade Ljevak. Uređuje i vodi tribinu "Paralelni svjetovi" u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Živi u Zagrebu.

Kristijan Vujičić rođen je 1973. u Zagrebu gdje je završio osnovnu i srednju školu te diplomirao filozofiju i religiologiju na Zagrebačkom sveučilištu. Objavljivao je prozu i recenzije u više časopisa za kulturu i dnevnih listova. Radi kao književni urednik. Već desetak godina uređuje i vodi tribine društveno-humanističke tematike pod nazivom “Paralelni svjetovi” u zagrebačkoj Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Godine 2017. primio je prvu nagradu na 51. natječaju Večernjeg lista “Ranko Marinković” za kratku priču “Zid mora pasti”. Dvaput je dobio Nagradu Kiklop: 2006. za roman “Welcome to Croatia i 2014. za urednika godine.

Objavio je romane: “Welcome to Croatia: doživljaji jednog turističkog vodiča (napisan u suradnji sa Željkom Špoljarom, Nagrada Kiklop 2006.), “Gospodin Bezimeni” (uži izbor za Nagradu “Fran Galović” 2007.), “Udruženje za mravlje igre” (uži izbor za Nagradu SFERA 2009.), “Ponavljanje: zaigranost proljeća i života” (polufinalist nagrade Tportala 2012. za roman godine), “Knjiga izlazaka: Izvještaj Odjela za ćudoređe” (uži izbor za Nagradu Ksaver Šandor Gjalski 2016.), “Kad su padali zidovi” (Fraktura, 2019.), "U ime oca i sina i kćeri" (Fraktura, 2023.).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –