Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tahir Mujičić

Vlaška 99

  • Nakladnik: Zoro
  • 11/2009.
  • 141 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532980172
  • Cijena: 23.89 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Nova pjesnička knjiga Tahira Mujčića 'Vlaška 99', opremljena bogatim ilustracijama Fadila Vejzovića, svojevrstan je nastavak njegovih pjesničkih istraživanja, što se uvijek zasnivaju na igrivoj i ludičkoj kombinaciji različitih jezičnih argoa i jezičnog standarda.

U njegovu poetskom laboratoriju ovaj put miješa se agramerski sleng sa turskim leksikom, donesenim davno odnekud iz središnje Bosne, odakle potječe njegova obitelj.

Tahira Mujičića su neki označavali bosanskim piscem, što bi on i mogao biti u formalnome aktualnom književnome razvrstavanju (tipa Ivo - hrvatski, Tahir - bošnjački), gdje ime autora ima veću označiteljsku ulogu nego samo njegovo djelo. Međutim on je po svemu zagrebački, hrvatski autor, poetički bliži Slamnigu i Mrkonjiću, negoli, recimo, Sidranu ili Sarajliću. U njegovim pjesmama više pjevaju kajkavizmi i germanizmi, erudicija i igra, negoli bosanske fatalističke aporije.

Pa, ipak. Knjiga "Vlaška 99" sva je okrenuta Bosni i bosanskom jeziku, koji u ovom slučaju izvire iz dalekih slojeva pamćenja. (Mile Stojić)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –