Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sonja Zubović

Pjesme iz prirode i društva

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 11/2009.
  • 136 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789531405362
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka pjesama za djecu i mlade.

SREÆU BIH SANJALA, MAMA

Sanjala bih, mama,
cvjetne livade,
razigrane leptire,
nasmiješene ljude,
mekane mace,
vesele psiće...

Sanjala bih, mama
nebo sunčano,
raspjevane ptičice
šuškave krošnje
pune cvjetova.

Sanjala bih, mama
prijatelje, zagrljaje...

Sreću bih sanjala, mama,
mekane snove
kao jastučiće
jer ujutro
sve se nastavlja
sunce i trava,
cvrkut ptica,
igra prijatelja
radost proljeća, mama.

***

Sonja Zubović (1962) diplomirala je jugoslavenske jezike i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao knjižničarka i piše za dječje časopise (Radost, Prvi izbor), nastupa na književnim susretima i posjećuje svoje male čitatelje po osnovnim školama.

Dosad je objavila sljedeće knjige i slikovnice: "Kako se gleda abeceda", "Vjetrosvijet", "Puž Slavek u polju suncokreta" (radiopriča za djecu), "Prodavač vremena", "Priče poučnice", "Mjesečeve suze", "Dobri zmaj Zumi", (prevedena i na slovenski). Slikovnica "Najljepša stonoga sunčanih vrtova" uvrštena je u međunarodnu dječju knjižnicu u Washingtonu (ICDL, International Children's Digital Library), a 2008. prevedena je i na esperanto u Japanu.

Za odraslu publiku potpisuje autorstvo zbirke pjesama "Sol na koži" te radiodrame "Iza svakog uspješnog muškarca stoji žena".

Sonja Zubović rođena je 1962. u Zagrebu, a odrasla je u Jastrebarskom. Diplomirala je na studiju jugoslavenskih jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, gdje i danas živi, a radi u Knjižnicama grada Zagreba. Članica je Društva hrvatskih književnika i Slavenske akademije za književnost i umjetnost u Bugarskoj. Kontinuirano od 2015. popularizira poeziju na društvenim mrežama, organizira i vodi tribine. 

Autorica je brojnih slikovnica, od kojih "Najljepša stonoga sunčanih vrtova" (2003.) koja je uvrštena u međunarodnu digitalnu dječju knjižnicu u Washingtonu i "Čudesna kuharica Lize Brljize" (2010.) koja je nagrađena Ovcom u kutiji, književno-likovnom nagradom za najbolju hrvatsku slikovnicu te Nagradom Grigor Vitez, a izabrana je među deset djela koja su predstavljala Hrvatsku na izložbama dječjih knjiga u Parizu i Helsinkiju 2011. godine. Do sada je objavila romane za mladež: "Prodavač vremena" (2001.) "Probuđena zvona" (2012.) i "Nemreš bit pametan" (2015.), pjesme te pripovijetke, a jednako tako piše i za odrasle. Djela su joj prevođena na bugarski, engleski, esperanto, makedonski, slovenski i talijanski jezik.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –