Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Deniza Marasović

Kaja i patuljak Neću : Simbolička slikovnica + CD

  • Nakladnik: Foma
  • 11/2008.
  • 24 str., meki uvez
  • ISBN 9789536878154
  • Cijena: 8.63 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Simboličke slikovnice uglavnom su namijenjene djeci u dobi od četiri do osam godina (velika su podrška onim roditeljima i stručnjacima koji žele pomoći djetetu da u području čitanja iskaže sve svoje mogućnosti.

Ovakove slikovnice uvode dijete u svijet otkrivanja međusobnih odnosa među riječima kroz važan proces povezivanja riječi i slike (simbola). To je značajna veza u prvim pokušajima ovladavanja tehnikom čitanja, što je posebno učinkovito u radu s djecom s posebnim potrebama.

Naime, crteži, simboli i boje pospješuju veze između obje polutke mozga, budeći ugodu i znatiželju tijekom učenja čitanja te potičući povoljan odnos prema čitanju uopće. Djetetu, malenom nečitaču, koje uz pomoć simbola uspješno pročita slikovnicu, raste razina osjećaja vlastite vrijednosti.

Tako je vrijednost ove simboličke slikovnice višestruka: od razvijanja prvih koraka u kulturi čitanja, poticanja čitalačkog interesa, do onoga još značajnijeg - stjecanja samopouzdanja, ali i određenih životnih vještina.

Naime, sadržaj priče oslikava situacije iz svakodnevnog života, i konkretno ukazuje na posljedice neposluha izrečene kroz jednu jedinu slatku riječ: NEÆU.

Tako se u priči zove patuljak koji je bio neposlušan i na kraju je nestao, jer ga Kaja više nije spominjala. Kaja je zauvijek prestala govoriti NEÆU, jer je shvatila da to samo stvara nered i ljuti mamu.

Sam tekst je protkan dozom humora, što je djeci uvijek zanimljivo, a uzbuđenje pri čitanju još veće.

U prilogu slikovnice nalazi se CD. Emocijama obojena, izražajno pročitana priča na prvom dijelu zvučnog zapisa omogućuje djetetu puniji doživljaj i bolje shvaćanje poruke, dok mu drugi dio nudi pomoć pri samostalnim pokušajima čitanja.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –