Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Carolly Erickson

Tajni dnevnik Marije Antoanete

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • Prijevod: Petra Mrduljaš
  • 06/2010.
  • 340 str., meki uvez
  • ISBN 9789531407601
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pariz, 16. listopada 1793. U noći u kojoj je zatvorenica broj 280 odvedena na stratište i pogubljena giljotinom, u zatvoru ostaje dnevnik koji će posvjedočiti priču jedne velike povijesne sudbine. Zatvorenica 280 dojučerašnja je francuska kraljica Marija Antoaneta.

Rođena je kao najmlađa kći u vladarskoj obitelji Habsburgovaca, jednostavno odgojena i s četrnaest godina, iz političkih razloga, prepuštena braku s francuskim prestolonasljednikom. U braku ne nalazi sigurnost: mladi je kralj čudak koji nikako da odraste i brak neće biti konzumiran čak sedam godina.

Krhka bračna fasada natjerat će kraljicu da utočište potraži u skupim zabavama, modi i tajnoj ljubavnoj vezi sa švedskim diplomatom Fersenom. No kad kotač povijesti krene nizbrdo, kraljevski će par doživjeti tragičnu sudbinu.

U romanu "Tajni dnevnik Marije Antoanete" Carolly Erickson dočarava sudbinu Marije Antoanete i otkriva nam svaku pojedinost kraljičina izuzetnog života, bremenitog događajima od njezinih mladenačkih godina, kad je počela voditi dnevnik, do posljednjih dana, dok je čekala krvavi susret sa smrću pred bučnom svjetinom.

Ovaj roman omogućava čitatelju da proživi život Marije Antoanete, mlade kraljice na raskošnom dvoru Luja XVI.

*** 

"Tajni dnevnik Marije Antoanete" djelo je satkano od mašte, ne činjenica – povijesna zabava, a ne pokušaj povijesne rekonstrukcije. Čitatelj koji želi učeni prikaz o životu Marije Antoanete pronaći će ga u autoričinoj biografiji "Put na stratište", te u tamo navedenim bilješkama i bibliografiji.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –