Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Boris Akunin

Levijatan

  • Prijevod: Igor Buljan
  • 12/2005.
  • 270, meki uvez
  • ISBN 9531201153
  • Cijena: 75.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
U Parizu je 1878. godine ubijen engleski lord i devetero njegovih slugu. Na mjestu zločina pronađena je značka s likom kita koju su dobili svi putnici golemog parobroda Levijatan, koji uskoro kreće na prvu plovidbu. Prerušen u ruskog diplomata, na brod se ukrcava i inspektor Fandorin te iako na početku biva jedan od osumnjičenih, na kraju upravo on rješava tajnu pariškog ubojice.

Nakon "Azazela", prvog romana iz ciklusa od deset romana o doživljajima ruskoga detektiva Erasta Fandorina (ruskog Sherlocka Holmsa) ruski hit-maker Boris Akunin donosi nove uzbudljive pustolovine detektiva Erasta Fandorina, koje "Levijatan" čine još jednom detektivsko-umjetničkom poslasticom.

Boris Akunin (pravim imenom Grigorij Čhartišvili), vrsni japanolog i teoretičar književnosti, učinio je nevjerojatnu stvar populariziravši detektivske priče u Rusiji. Njegov osobit spoj klasike i suvremenosti, ruski spoj Sherlocka Holmesa i Jamesa Bonda očitovao se u miljunskim brojkama rasprodanih knjiga diljem svijeta, od Japana i Njemačke, do Velike Britanije i ostatka Europe.

Boris Akunin (pravim imenom Grigor Šalvovič Čhartišvili) ruski je književnik, esejist i prevoditelj rođen u Gruziji. Studirao je japanski jezik i kulturu na Državnom sveučilištu u Moskvi. Prevodio je s japanskog i engleskog i šest godina uređivao časopis Foreign Literature posvećen zapadnoeuropskoj i američkoj književnosti. Uredio je 20 svezaka antologije japanske književnosti i sastavio enciklopediju "Pisac i samoubojstvo".

Godine 1998. počinje objavljivati seriju povijesnih krimića pod naslovom "Doživljaji Erasta Fandorina" čija je radnja smještena u Carsku Rusiju. Između ostalih, napisao je i seriju detektivskih romana o sestri Pelagiji koja zasad uključuje tri romana. Njegove knjige prodane su u više od osamnaest milijuna primjeraka samo u Rusiji i prevedene su na trideset jezika. Poznat je i po svom političkom angažmanu i žestokom kritiziranju režima Vladimira Putina. Nominiran je za nagradu Smirnoff-Booker (2000.), proglašen je ruskim piscem godine, osvojio je nagradu Antibooker 2000. te je bio u finalu književne nagrade Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) 2018. Prema njegovim romanima snimljeni su brojni filmovi i serije.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –